BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGerilim azaldı faiz düştü!----

Gerilim azaldı faiz düştü!

Gerilim azaldı faiz düştü!
22 Temmuz 2013 - 14:16 www.finansgundem.com

Portekiz hükümeti, Perşembe günü güvenoyu aldı ancak ülke henüz düzlüğe çıkmış değil...

Portekiz  kurtarmasını 2014 ortasına kadar rayında tutabilmek için güven oylamasına hayır oyu veren Yeşiller Partisi´nin 4.7 milyar euroluk harcama kesintileri ve kemer sıkma önlemleri konusunda koalisyon partilerine destek vermesi gerekiyor.
Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva erken seçim olmayacağını, merkez sağ koalisyonunun kurtarma programını rayında tutmak için hükümette kalmasını istediğini söyledi.
Siyasi çalkantı, Portekiz´in 2014 ortasında kurtarma programından çıkışını rayından çıkardı. İki koalisyon partisi ve muhalefet arasındaki ulusal kurtuluş görüşmeleri Cuma günü sonuçsuz kalmıştı.
Silva, "Ulusal kurtuluşu konusunda orta yolu bulmak mümkün olmadı, en iyi alternatif çözüm mevcut hükümetin görevlerini sürdürmesi, koalisyonun 2015´de görev süresi bitene kadar daha fazla birlik garantisi vermesi." dedi.
KURTARMA PROGRAMININ PLANLANAN ZAMANDA TAMAMLANMASI HEDEFİ TEKRARLANDI
Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, Portekiz'in son politik kriz nedeniyle kaybolan güveni yeniden inşaa etmesi gerektiğini, Portekiz'in uzlaşmaya ve birliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Coelho yaptığı açıklamada, "Portekiz, yardım planını zamanında tamamlamak istediğini göstermeli. Troyka olmadan yaşayabilmek için yardım programı çerçevesinde yapmaşı taahhüt ettiği tedbirleri uygulamaya geçirmeli" diye konuştu.
Portekiz'in AB-IMF ile yaptığı yardım anlaşması Haziran 2014'te tamamlanacak.
"PORTEKİZ'İN EKONOMİYİ BÜYÜTME ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ"
AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn'in sözcüsü Simon O'Connor, Portekiz Devlet Başkanı'nın ülkenin ekonomik kurtarma programının başarılı şekilde tamamlanmasınınönemine işaret eden açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarınısöyledi. O'Connor, AB Komisyonu'nun Portekiz hükümeti ile birlikte çalışmaya ve Portekiz'in sürdürülebilir toparlanma, büyüme ve istihdam için şartları yaratma çabalarını desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
Hala net bir sonuç elde edilmese de yeni haftada suların durulaması ve erken seçim ihtimalinin ortadan kalkaması ile Portekiz tahvil faizi son 3 haftanın en düşük seviyesine gerekerek yüzde 6.6'ya gerildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)