BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGeorgia'da sandıklar kapandı, nefesler tutuldu----

Georgia'da sandıklar kapandı, nefesler tutuldu

Georgia'da sandıklar kapandı, nefesler tutuldu
06 Ocak 2021 - 04:39 www.finansgundem.com

ABD'nin Georgia eyaletindeki Senato seçimlerinin ikinci turu gerçekleşti. Oy kullanma işleminin ardından sandıklar kapandı. ABD'nin 20 Ocak'tan sonraki başkanı Biden için büyük öneme sahip seçimin sonuçları merakla bekleniyor

3 Kasım'daki seçimlerde Cumhuriyetçiler ile Demokratların birbirlerine üstünlük sağlayamadığı Georgia eyaletinde ikinci tur seçimler yapıldı. 

Posta yoluyla gelen ve erken kullanılan oylarla şimdiden oy kullanma rekoru kırılan seçimlerin sonuçları çarşamba günü belli olacak. 

Seçim sonuçları, 20 Ocak'ta ABD Başkanlığı görevini Donald Trump'tan devralacak olan Joe Biden için büyük önem arzediyor. Toplam 2 sandalye için yapılan seçimde 1 sandalye kazanmaları halinde Cumhuriyetçilerin Senato'daki üstünlüğü devam edecek. 

Demokratların Senato'nun kontrolünü ele geçirmek için Georgia'daki her iki sandalyeyi de kazanması gerekiyor. Demokratlar için çifte galibiyet Senato'da 50-50'lik bir bölünme yaratacak ve seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, beraberliği bozacak oyun sahibi olacak. 

Cumhuriyetçiler Senato'da kalırlarsa, Biden’in siyasi ve adli atamalarının yanı sıra ekonomik yardım, iklim değişikliği, sağlık hizmetleri ve ceza adaleti gibi alanlardaki birçok politika girişimleri üzerinde etkili bir veto yetkisi kullanacaklardı.

Son 20 yıldır, hiçbir Demokrat'ın Georgia'da Senato yarışını kazanamadı. Biden ise 3 Kasım seçimlerindeki başarısıyla Georga eyaletinde 1992'den bu yana kazanan ilk Demokrat aday oldu.

3 milyondan fazla Georgialı, posta yoluyla veya şahsen erken oy kullandı ve seçim öncesinde bile ikinci tur seçim rekorunu kırdı. 3 Kasım'dan bu yana neredeyse yarım milyar dolarlık reklam harcamaları gerçekleşti. Bu durum 'reklam tsunamisi' olarak değerlendirildi. 

New York borsası yükselişle kapandı

 

OPEC toplantısında üretim uzlaşması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)