BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatGenerali AXA'nın Malezya birimlerini satın alacak----

Generali AXA'nın Malezya birimlerini satın alacak

Generali AXA'nın Malezya birimlerini satın alacak
15 Nisan 2021 - 09:24 www.finansgundem.com

İtalyan sigorta devi Generali, Fransız sigorta şirketi AXA’nın Malezya’da bulunan bazı birimlerini satın almak için görüşmeler sürdürüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalya’nın sigorta devi Generali, Fransız rakibi AXA’nın Malezya’daki bazı birimlerini satın almak için müzakereler yürütüyor. Anlaşmanın maliyeti ise 300 milyon euro civarında.

Halihazırda Malezya pazarında faaliyet gösteren Generali, Reuters’ın haberine göre çarşamba günü potansiyel anlaşmayı yönetim kurulu toplantısında görüştü.

Habere göre, Generali daha önce AXA’nın Malezya’daki operasyonlarına yönelik 700 milyon euroluk bir anlaşma planlıyordu. Ancak daha sonra AXA’nın ülkede bulunan hayat sigortası dışındaki operasyonlarını satın almamayı seçti.

finansgundem.com'un yaptığı derlemeye göre, anlaşma gerçekleştiği takdirde Generali Malezya’daki ikinci en büyük mal ve kaza sigortası şirketi olacak. Konuya dair bilgi sahibi olan bir kaynak, “Asya hızla büyüyen bir pazar ve Generali’nin odaklandığı bir alan” dedi.

Generali ve AXA’dan konuya dair açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz ay Generali CEO’su Philippe Donnet, şirketin 2 milyar euronun üzerindeki miktarı birleşme ve satın alımlar için kullanacağını ve seçenekleri değerlendirdiğini söylemişti.

Bununla birlikte 2019 yılında AXA ve yerel çözüm ortağı Affin Bank Bhd’nin hayat sigortası ve genel sigorta birimlerindeki ortak girişimlerini satmanın da içinde bulunduğu seçenekleri değerlendirdiği ortaya çıkmıştı.

Rus ödeme sistemlerini rahatlatan açıklama

 

Danimarka bıraktı, Çekya talip oldu

 

Faizle enflasyon arasında nasıl bağlantı var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)