BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenelkurmay Başkanı Akar Şırnak'ta----

Genelkurmay Başkanı Akar Şırnak'ta

Genelkurmay Başkanı Akar Şırnak'ta
19 Aralık 2015 - 16:01 www.finansgundem.com

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'a gelerek PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında brifing aldı.

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre ve Silopi ilçelerinde, güvenlik güçleri hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen ve 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlar devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bugün Şırnak'a geldi. 

Genelkurmay'dan flaş açıklama

Orgeneral Hulusi Akar, yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte helikopterle Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na indi. Komutanların gelişinde bulundukları helikopterlere Kobra helikopterler de eşlik etti.

Şehit cenazesine katıldılar

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanları Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar karşıladı. Komutanlar burada dün Cizre İlçesi'nde şehit olan jandarma uzman çavuş Serkan Has için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından şehit Has'ın cenazesi memleketi Osmaniye'ye gönderildi.

Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cizre ve Silopi'de yürütülen operasyonlar hakkında brifing aldı. Orgeneral Akar ve yanındaki komutanlar daha sonra bölgedeki birliklerde denetlemelerde bulundu.

'Kamu güvenliği tesis edilinceye kadar'

Genelkurmay Başkanlığından Anadolu Ajansına yapılan açıklamada, "Bölgede yürütülen operasyonlar Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarımızın büyük kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle, kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" denildi. 

Açıklamada, "Operasyon icrası esnasında öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır" ifadeleri kullanıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)