BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenel tarım sayımı için düğmeye basıldı----

Genel tarım sayımı için düğmeye basıldı

Genel tarım sayımı için düğmeye basıldı
23 Eylül 2023 - 09:38 www.finansgundem.com

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile TÜİK arasında tarımsal verilerin oluşturulması ve kayıtlılığı adına genel tarım sayımı yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığa bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında 'Genel Tarım Sayımı Yapılmasına İlişkin Protokol' imzalandığını duyurdu.

TARIMSAL ÜRETİME YÖN VERECEK

Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal verilerin oluşturulmasına ve kayıtlılığa büyük önem verdiklerini belirtti. Yumaklı, bu çalışmaların tarımsal üretimle ilgili kısa, orta ve uzun vadeli vizyonel politikaların belirlenmesine katkı sunacağına dikkat çekti. Yumaklı, bakanlık olarak bir süredir genel tarım sayımı için altyapı hazırlıkları yürüttüklerini, ilgili kurumlarla yapılan toplantılarda izlenecek yol haritasının belirlendiğini vurgulayarak, genel tarım sayımının, tarımsal üretime yön verecek yenilikçi düzenlemelerin hayata geçirilmesinde belirleyici unsurlardan biri olacağının altını çizdi.

Çalışma ile istatistik, işletme bilgisi, hayvan sayısı, arazi bilgisi gibi akla gelen tüm tarımsal verilerin sayılarak kayıt altına alınacağını bildiren Yumaklı, "TÜİK ile iş birliği içinde genel tarım sayımı yaparak planlı üretim ve sözleşmeli üretim gibi tarım ve hayvancılık politikalarımızın odak noktasını oluşturacak uygulamalarımıza yön vereceğiz. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliği, verimliliği, kaliteyi ve kayıtlılığı daha da artırarak Türkiye Yüzyılı'nı üretimin ve üreticinin yüzyılı yapacağız" dedi.

Tarımsal girdi enflasyonu temmuzda yıllık yüzde 34.32 arttı

Tarım-ÜFE'de artış sürüyor

Ekilmeyen araziler tarıma kazandırılacak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)