BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGençlere 30 bin lira hibe desteği----

Gençlere 30 bin lira hibe desteği

Gençlere 30 bin lira hibe desteği
27 Şubat 2016 - 07:55 www.finansgundem.com

18 - 40 yaş arası genç çiftçilerin bitkisel, hayvansal, yöresel tarım projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Genç çiftçilerin projelerine 30 bin liraya kadar hibe verilecek. Köyde yaşayan ya da köye dönen gençler; üzüm, mantar, süs bitkisi, ipekböceği yetiştirip destek alacak. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi. Karar, 1 Ocak 2016 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesini öngörüyor.

3 yıl uygulanacak
Proje kapsamında verilecek hibe, 81 ildeki nüfusu 20 binden az olan yerleşim alanlarını kapsayacak. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek. Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın diğer hibe programlarından yararlananlar bu programdan faydalanamayacak. Desteklemelerden haksız yere yararlandığı tespit edilenler ise 5 yıl süreyle destek alamayacak. Proje kapsamındaki genç çiftçinin 18 - 40 yaş arasında olması gerekiyor. Genç çiftçi hibe desteği 3 yıl süreyle uygulanacak. Bitkisel, hayvansal üretim, yöresel tarım, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler desteklenecek. Hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleşmesi imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekiyor. Herkesin hibe alması ya da 30 bin liralık hibeden yararlanması söz konusu değil.

Göç durdurulacak
Kararla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Kırsal kesimden kente göçün durdurulması ve köye dönüş de hedefler arasında. Kolay ve sonuçlandırılması kısa olabilecek şekilde basitleştirilmesi öngörülen mevzuatın en geç 20 Mart’ta Resmi gazete’de yayımlanacak. Proje için mart ayının sonunda müracaat edilebilecek.
 

Hangi ürünlerde destek var?
Edinilen bilgiye göre, genç çiftçiler için desteklenecek bazı örnek konu başlıkları şöyle olacak:
-  Bitkisel üretim: Meyve bahçesi tesisi, bağcılık, çok yıllık üzümsü bitkiler, mantar üretimi, kontrollü örtü altı tesisi, süs bitkisi yetiştiriciliği, meyve fidanı yetiştiriciliği, 
-  Hayvansal üretim: Büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, manda yetiştiriciliği, arıcılık, ipekböcekçiliği,
-  Yöresel, aromatik bitki üretimi, işlenmesi: Tek ve çok yıllık bitki üretimi, yöresel ürünlerin üretimi, yağ elde edilmesi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet bozbey15 Nisan 2016 21:44

    zengine var hibe , garibana değil, ben nasıl alacağım hibe yerim yok bikere yer büyüklerin damımda var 3 baş sığırım ver bana 7 baş daha am veremezler oda zengine bir sürü prasüdür gerek oda bizlerde yok.........

  • yunus boyluğ06 Nisan 2016 22:07

    küçük baş yetiştiriciliği

  • göç sehirleri bitirdi27 Şubat 2016 10:48

    Goc sehirleri yasanmaz hale getirdi, gelenler de cile cekiyor, hangi alka hizmet geliyolar, hele ki istanbula, tam çileli yasam var artik istanbulda