BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişmiş ülkeleri geride bırakacak----

Gelişmiş ülkeleri geride bırakacak

Gelişmiş ülkeleri geride bırakacak
06 Ocak 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

2014 yılının parlayan ekonomik gücünün Yeni Zelanda olacağı öngörülüyor

HSBC’nin tahminlerine göre Yeni Zelanda 2014 yılında bir ‘rock yıldızı’ gibi öne çıkarak diğer gelişmiş ekonomileri geride bırakacak.

HSBC’den Paul Bloxham’a göre 2014 Yeni Zelanda’nın yılı olacak. Bankanın Avustralya ve Yeni Zelanda’dan sorumlu başekonomisti, katıldığı CNBC yayınında, “Yeni Zelanda’nın 2014′ün ‘rock yıldızı’ olacağını düşünüyoruz. Büyüme bu yıl ciddi hız kazanacak” dedi.

HSBC’ye göre Yeni Zelanda bu yıl yüzde 3,4 büyüme kaydederek gelişmiş ülkelerin yüzde 2,5′lik ortalamasını geride bırakacak.

BÜYÜMEYİ DESTEKLEYEN ÜÇ ETKEN

Bloxham’a göre ülkede büyümeyi destekleyen üç ana neden bulunuyor. Bunlardan ilki, 2011′deki yıkıcı deprem sonrasında başlayan yeniden yapılanma süreci.

Yeniden yapılanmaya yönelik harcamaların 2017′den önce zirve yapması beklenmiyor. Yeni Zelanda’da büyümeye hız veren bir diğer etkenin ülkedeki emlak piyasasındaki patlama olduğunu belirten Bloxham, üçüncü etken olarak ise Çin’den gelen taleple artan süt fiyatlarının ülkenin kırsal kesimindeki ekonomiyi canlandırmasını gösterdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)