BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalardan çıkış var!----

Gelişen piyasalardan çıkış var!

Gelişen piyasalardan çıkış var!
07 Kasım 2013 - 09:21 www.finansgundem.com

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü toplantısı ile ABD'de bugün ve yarın açıklanacak verilere odaklandı

Fed'in tahvil alımlarını beklenenden erken azaltacağı endişeleri ile risk iştahında azalma ve gelişmekte olan piyasalardan çıkışlarla dolar/TL 2.04'e yaklaştı. Piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü toplantısı ile ABD'de bugün ve yarın açıklanacak verilere odaklandı.

Fed'in daha önce işsizlik oranındaki düşüşe bağlı olarak kısmaya başlayacağını açıkladığı ayda 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının geleceği hakkında fikir verecek olan tarım dışı istihdam verisi ise yarın açıklanacak ve tüm piyasalar tarafından yakından izlenecek.

Tarım dışı istihdam verisi öncesinde ise yatırımcılar ABD'nin bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan üçüncü çeyrek gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verisine odaklanacaklar. Uzmanlar ikinci çeyrekte yüzde 2.5 büyüyen ABD ekonomisinin Temmuz-Eylül döneminde yüzde 2 büyüdüğünü tahmin ediyorlar.

Gözler ECB’de

Öte yandan euro bölgesinde enflasyonun sert şekilde gerilediğinin geçen hafta açıklanmasının ardından ECB'nin politika faizini indirebileceği beklentileri güçleniyordu. Fakat dün Almanya'da açıklanan sanayi siparişleri verisi ve imalat ile hizmet sektöründe büyümenin sürdüğünü gösteren PMI verisi ECB'nin yakın zamanda adım atacağı konusunda şüphe yarattı.

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, "Piyasadaki bozulmada Türkiye'ye özel bir neden yok, yeniden gelişen ülkelerden bir kaçış başladı. FED'in tahvil alımlarını Ocak ayında azaltmaya başlayacağı beklentisi son verilerin ardından güçlenince, yılı erken kapatmak isteyen fon yöneticilerinin çok daha temkinli olduğunu görüyoruz. Bu ortamda TCMB'nin ek sıkılaştırması da yetersiz olduğu için TL cazip bir seçenek olarak da görülmüyor. Ancak TL'deki değer kaybı sürerse TCMB'nin tekrar kuru düşürecek aksiyonlar alacağını tahmin ediyorum" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, dün İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) yaptığı konuşmada enflasyonda Ekim ayındaki sert artış sonrası sorgulanan yüzde 6.8'lik yıl sonu tahminine yılın son iki ayında işlenmemiş gıda fiyatlarında gerçekleşebilecek "aşağı yönlü kuvvetli bir sürpriz" ile ulaşılabileceğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde para politikasında öngörülebilirliği artıracaklarına dikkat çeken Başçı, "Haftada bir günlük EPS'yi gelecek hafta iki güne çıkardık; para politikası esnek ama öngörülebilir olsa iyi olur diye düşünüyoruz" dedi.

Dün 2.0265/2.0270 seviyesinde olan ve dolar/TL, bu sabah 2.0380 seviyesinde.

Tahvil-bono piyasasında 7 Ekim 2015 itfalı gösterge tahvil dün spot kapanışta yüzde 8.23 seviyesindeydi.

Öte yandan 27 Eylül 2023 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil ise spot kapanışta yüzde 8.98, valörlüde yüzde 8.99 seviyesindeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)