BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGelişen piyasalarda risk devam ediyor----

Gelişen piyasalarda risk devam ediyor

Gelişen piyasalarda risk devam ediyor
24 Mayıs 2021 - 13:27 www.finansgundem.com

Moody's, görünen ekonomik toparlanmaya rağmen gelişmekte olan piyasaların kredi risklerinin devam ettiğini aktardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı iyileşme işaretleri olsa da gelişmekte olan piyasa ülkelerin kredi notları ve bu ülkelerdeki finans dışı şirketlerin notları için stres göstergelerinin yüksek olmaya devam ettiğini bildirdi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, kredi derecelendirme kuruluşu tarafından değerlendirilen 107 gelişen ülkenin yüzde 73'ünün "yatırım yapılabilir" not seviyesinin altında kaldığı, yüzde 31,8'inin ise kredi notu görünümünün "negatif" olduğu bildirildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu tarafından değerlendirilen gelişmiş ekonomiler içerisinde halihazırda negatif görünüme sahip ya da negatif izleme altında olan ülke bulunmadığı belirtilen açıklamada, "B" notu ile değerlendirilen bir ekonominin gelişen ekonomiler içerisinde yüzde 37 ile en yüksek paya sahip olduğu, 68 ülkenin "durağan", 34 ülkenin "negatif", 4 ülkenin ise "pozitif" kredi görünümü ile değerlendirildiği kaydedildi.

Moody's Investors Service yöneticilerinden Atsi Sheth hazırladığı raporda, "2020 yılında gelişmekte olan piyasa ülkelerinde reel GSYH, Çin ve Türkiye haricinde, ortalama yüzde 6 daraldı. Gelişmekte olan piyasalarda GSYH bu yıl toparlanıyor, ancak pek çok gelişmekte olan piyasada pandemi öncesi seviyelere ancak 2022'de dönülebilecek" değerlendirmesini yaptı.

Gelişmekte olan piyasa finansal şartlarının hali hazırda uzun vadeli ortalamalar civarında dalgalanmaya devam ettiğini belirten Sheth, bununla birlikte finansal yapıları, politikaları yansıtacak şekilde ülkeler arasında ayrışmalar olduğunu da vurguladı.

Sheth, Moodys'in Gelişmekte olan Piyasa Likidite Stres Göstergesi'ne bakıldığında gelişmekte olan piyasa finans dışı şirketleri için likidite ölçeklerinin 6 ay öncesine göre biraz daha iyi olduğuna da dikkat çekti.

Hazine’den iki ihale

Hazine’den ihaleler öncesi ROT satışı

Piyasalarda gün ortası 24/05/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)