BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalarda korku bürüyor----

Gelişen piyasalarda korku bürüyor

Gelişen piyasalarda korku bürüyor
20 Ağustos 2013 - 11:47 www.finansgundem.com

Önce Hindistan ardından da Endonezya piyasalarından büyük yabancı çıkışları yaşanmasının ardından tedirginlik büyüyor...

Geride kalan hafta boyunca gelişmekte olan piyasalarda gerçekleşen yabancı para çıkışları "domino etkisi" endişelerini de beraberinde getirdi.
Gelişen piyasalardaki yabancı çıkışlarından geçen hafta en çok Hindistan ve Endonezya etkilendi.
CNBC'ye konuşan Avustralyalı ANZ Bank'tan Richard Yetsenga, Hindistan'ı dünya piyasalarındaki gidişatı temsil eden bir "mikrokozmos" olarak niteledi.
Yetsenga, "Hindistan'da meydana gelen satışların hiçbir yerel nedeni yok. Ülkenin zaten uzun süredir cari açık ve bütçe açığı sorunları vardı. Ancak ABD tahvilleri yükselmeye başlayıp bedava para musluğu kapanınca kur etkilendi" şeklinde konuştu.
Yetsenga Hindistan'da gerçekleşen satışların diğer gelişmekte olan ülke piyasalarında tekrar etmesini beklediğini söyledi.
'MALEZYA VE TAYLAND'DA YÜKSEK KALDIRAÇ VAR'
Yetsenga, "Malezya ve Tayland gibi ülkelerde güçlü kredi büyümesi görülmüştü bu yüzden de dışarıdan bakılınca iyi durumda görünüyorlar ancak ikisi de yüksek oranda kaldıraç kullanıyor" dedi.
Singapur ve Hong Kong'da da emlak balonu olduğunu belirten Yetsenga, bu iki piyasanın da kırılgan olduğunu söyledi.
HSBC Asya Ekonomik Araştırmalar Eş Başkanı Frederic Neumann, Malezya'nın cari fazlasında ciddi düşüşler meydana geldiğini ve hükümetin yapısal reformlar konusunda yetersiz kaldığını belirtti.
Neumann, Asya ülkelerine ek olarak Türkiye ve Brezilya'nın da endişe kaynağı olduğunu söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)