BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar Türkiye ile yükseldi----

Gelişen piyasalar Türkiye ile yükseldi

Gelişen piyasalar Türkiye ile yükseldi
27 Mart 2014 - 09:37 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisseleri yükselişin 4. gününe girerek, Ekim'den bu yana en uzun kazancını kaydetti

Gelişen piyasa hisseleri, OAO Gazprom enerji üreticileri rallisine öncülük ederken, yükselişin dördüncü gününe girerek, Ekim'den bu yana en uzun kazancını kaydetti. Türkiye'nin Borsa İstanbul 100 Endeksi, bankacılar tırmanmasıyla üç ayın en güçlü yükselişini kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1 artışla 968.23 puana çıktı. Türkiye Merkez Bankası'nın, Kurul'un para politikasının normalleşme sürecinde zorunlu karşılıkların Türk Lirası olarak tutulan kısmına faiz ödenmesi konusunun değerlendirildiğini bildirilmesiyle, Türk hisseleri yüzde 4.7 sıçradı ve Türk lirası dünyanın 31 büyük para birimleri arasındaki kazanca öncülük etti. Micex Endeksi, Gazprom sıçrarken yüzde 1.9 tırmanırken, Hindistan'ın S&P BSE Sensex Endeksi zirveye çıktı. Brezilya'nın Ibovespa Endeksi, telefon şirketi Oi SA'nın kaybıyla 7 günlük rallisini durdurdu.

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri, otomobil sektöründe son bir yılın en yüksek talebinin yaşanmasıyla, Şubat ayında beklentinin üzerinde arttı.

Baltimore merkezli Legg Mason Inc.'nin para yöneticisi Wayne Lin, "Eğer ABD'nin ve diğer gelişmiş piyasaların ekonomik büyümeleri için iyi bir yıl geçeceğini düşünüyorsanız, bunun bir kısmının bazı gelişen piyasaları da olumlu etki edeceği kanaatine varmalısınız," şeklinde görüş bildirdi.  

Türkiye hisseleri, Merkez Bankası PPK toplantı tutanaklarında munzam karşılıklara ölçülü ve sınırlı oranda faiz ödenebileceğinin belirtilmesinden sonra ralli yaptı. Türkiye Garanti Bankası AS ve Akbank TAS en az yüzde 6.1 yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)