BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar çakıldı----

Gelişen piyasalar çakıldı

Gelişen piyasalar çakıldı
25 Ekim 2013 - 19:59 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de para piyasası oranlarının yükselmesi ve olumsuz gelen bilançolar ile geriledi

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de para piyasası oranlarının yükselmesi ve şirket kazançlarının yavaşlayacağı endişeleriyle gerileyerek Ağustos'tan bu yana en büyük haftalık düşüşe hazırlanıyor. Endonezya rupisi ise Haziran 2009'dan bu yana en iyi haftayı gerçekleştirdi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 düşerek New York saati ile 11:16'da 1,026.51 puana gerilerken, bu haftaki kayıplarını yüzde 1.5'e genişletti. Şanghay Composite Endeksi, Great Wall Motor Co.'nun beklentilerin altında kalan kârı ile yüzde 10 gerilemesi sonrasında yedi haftanın en düşük seviyesine indi. Brezilyalı petrol şirketi OGX Petroleo e Gas Participacoes SA yüzde 11 değer kaybetti. Endonezya rupisi 19 Eylül'den bu yana en büyük sıçramayı kaydetti.
Çin para piyasası oranının, merkez bankasının açık piyasa işlemlerine para akışı sağlamaktan kaçınması sonrasında Haziran'daki nakit darlığından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmesinin ardından hisseler geriledi. Endekste işlem gören şirketler arasında bilanço açıklayan 125 şirketin yarısından çoğu çeyrek dönem gelirlerinin beklentilerin altında kaldığını açıklarken, Bloomberg verilerine göre gelirler ortalama yüzde 2.1 yükseldi.
Wells Fargo Advantage Emerging Markets Equity Fund portföy yöneticilerinden Derrick Irwin, "Çin'deki belirsizlik insanların biraz daha endişe içerisinde karar alabileceğini ortaya koyuyor. Bu endişeler her para piyasası oranı artışından sonra ortaya çıkıyor" dedi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 gruptan dokuzu bugün gerilerken, sanayi ve teknoloji şirketleri bu düşüşe öncülük etti. Endeks bu yıl yüzde 2.7 oranında geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)