BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar alıcılı----

Gelişen piyasalar alıcılı

Gelişen piyasalar alıcılı
11 Nisan 2013 - 11:10 www.finansgundem.com

Çin'in kredi büyümesi ve Taiwan Semiconductor'ın kazançları sayesinde gelişen piyasalar endeksi kazançlarını 3. gününe de taşıdı

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun beklentinin üzerinde satış yapması ve Çin'in yeni banka kredilerinde artış açıklaması üzerine gelişen piyasalar endeksi, teknoloji ve finansal hisselerinin öncülüğünde yükseldi.
Dünyanın en büyük kontrat çipi üreticisi Tayvan Semiconductor son 4 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd. 1 haftanın zirvesine tırmandı. GS Engineering&Construction Corp., beklenmedik şekilde zarar açıklaması sonrasında günlük limitinin tamamı oranda düştü. Güney Kore wonu, merkez bankasının borçlanma maliyetlerinde değişikliğe gitmemesinin ardından 3. gününde de güçlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 kaznaçla 1,030.25 puana çıkarak 1 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Taiwan Semiconductor dün seans kapanışının ardından ilk çeyrekteki satışlarının yıllık bazda yüzde 26 arttığını açıkladı. Çin'in yeni banka kredileri ve toplam finansmanı Mart'ta ekonomistlerin beklentisinin üzerinde artış kaydederek, Asya'nın en büyük ekonomisinde talebin toparlanmaya başladığının sinyalini verdi.
Olumlu haberlerin yatırımcıların beklentilerini ve risk iştahını desteklediğini belirten K&N Kenanga Holdings Bhd.'nin yatırım yöneticisi Tan Lip Kwang, Amerikan ekonomisinin daha sürdürülebilir büyümeye işaret ettiğini ve bunun da elektronik ürünlerin taleplerini artırarak, Taiwan Semiconductor gibi şirketlere yardımcı olabileceğini söyledi.
Tayvan'ın Taiex Endeksi yzüde 1.4 kaznaçla 18 Ocak'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.1, Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi. Tayland'ın SET Endeksi yüzde 1.3 artışla 1 haftanın en yükseğine çıktı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)