BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar ABD'yle toparlandı----

Gelişen piyasalar ABD'yle toparlandı

Gelişen piyasalar ABD'yle toparlandı
26 Haziran 2013 - 11:55 www.finansgundem.com

ABD'de beklenenden iyi gelen verilerin etkisiyle 2. gününde de ralli yaptı

ABD'de beklenenden iyi gelen verilerin etkisiyle gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de ralli yaptı. Gelişen piyasalar endeksi ABD verileriyle toparlandı.  Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de beklentinin üzerinde gelen verilerin küresel ekonomideki güveni desteklemesiyle gelişen piyasalar endeksi, Filipin hisselerinin öncülüğünde 2. gününde de ralli yaptı. Filipin borsası 2009'dan bu yana en büyük sıçramasını yaptı.
En büyük Filipin bankasının sahibi SM Investmests Corp. yüzde 6.6 sıçradı. PT Astra International 2011'den bu yana en düşüğünden yükselerek, Endonezya hisselerindeki kazançları devam ettirdi. Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi, finansal şirketlerin öncülüğünde 4 yılın en düşüğüne geriledi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1 kazançla 894.38 puana çıkarak 14 Haziran'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri Mayıs'ta tırmanırken, konut fiyatları, yeni konut satışları ve tüketici güveni beklentinin üzerinde geldi. Çin'deki hisseler, Çin Merkez Bankası'nın para piyasalarındaki istikrarı koruyacaklarını söylemesinin ardından ayı piyasasındaki kayıplarını genişletti. ABD verilerinin hisse senedi piyasalarına pozitif haberler eklediğini belirten Bualuang Securities Pcl'nin yatırım stratejistlerinden Poramet Tongbua, Çin'deki kredi durumunun, ekonomideki zayıflıktan ötürü yakından izlendiğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)