BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü----

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
15 Ağustos 2013 - 21:32 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, gelişen ABD ekonomik verileri ile Fed'in teşvikleri kısacağı ihtimallerinin artması sonrasında geriledi

Gelişen piyasa hisse senetleri, gelişen ABD ekonomik verilerinin daha fazla teşvik önlemi ihtimallerini azaltmasıyla, Rusya hisseleri öncülüğünde geriledi. Mısır tahvil faizleri, ülkede ölü sayısının yüzlerce olmasıyla beş haftanın zirvesine çıktı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 düşüşle, New York saati ile 12:43'te, 960.78 puana geriledi. Rusya'da Micex Endeksi, ülkenin doğal gaz ihracatı tekelini elinde bulunduran OAO Gazprom'un yüzde 2.6 oranında değer kaybetmesiyle gelişen ülke piyasaları arasında en büyük düşüşü yaşarken, petrol şirketi OGX Petroleo e Gas Participacoes SA Brezilya Ibovespa'daki düşüşü hızlandırdı. Mısır'da dolar teminatlı Nisan 2020 vadeli tahvilin faizi yüzde 9 yükseldi. Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen ülke para biriminin 18'i bugün gerilerken, Meksika pesosu düşüşünü beşinci güne taşıdı.
ABD işsizlik başvurularının altı yılın en düşüğünde olması ve Philadelphia bölgesi imalat sanayiinin genişlemesi ile Fed'in teşvikleri azaltacağı söylentilerinin artması sonrasında gelişen ülke hisseleri küresel düşüşe katıldı. ABD politika yapıcıları, istihdam piyasası istikrarlı bir gelişime kavuşana kadar tahvil alım programına devam edileceğini söylemişlerdi.
Federated Investors Inc. portföy yöneticisi Matthew Kaufler, "İşsizlik başvurularının iyi gelmesi teşviklerin devam etmesini isteyenler için kötü haber. Çünkü Fed bu veriyi çok yakından takip ediyor ve azaltmanın daha yakın bir süreçte başlaması şeklinde bir karara destek verebilir" yorumunu yaptı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 grubun tamamı gerilerken, sağlık hizmetleri ve emtia şirketleri bu düşüşe öncülük etti. Endeks bu yıl yüzde 9.1 gerilerken, MSCI Dünya Endeksi aynı süreçte yüzde 12 yükseldi. Gelişen ülke piyasalarındaki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketlerin tahmini kar toplamının 10.1 katı düzeyinde gerçekleşirken, bu oran gelişmiş ülkelerde 13.7 kat şeklinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)