BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa endeksi yükseldi----

Gelişen piyasa endeksi yükseldi

Gelişen piyasa endeksi yükseldi
08 Mart 2013 - 11:13 www.finansgundem.com

Ekonomik verilerin küresel büyümeye duyulan güveni desteklemesiyle gelişen piyasalar endeksi 2 ayın en büyük haftalık sıçramasını yaptı

Çin, Japonya ve ABD'den gelen olumlu verilerin küresel büyümeye duyulan güveni desteklemesi üzerine gelişen piyasalar endeksi yükselerek, son 2 ayın en büyük haftalık kazancına işaret etti.
Gelirinin yüzde 78'ini Çin dışında kaydeden China Shipping Container Lines Co. 2 haftanın zirvesine tırmandı. SM Investments Corp., emlak varlıklarını birleştireceği düşünceleri üzerine yüzde 4.4 sıçrayarak, Filipin borsasını rekora taşıdı. Güney Kore hisseleri ve won, Kuzey Kore'nin ABD ve diğer "tahrikçileri" nükleer saldırıyla tehdit etmesinin ardından değer kaybetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,061.83 puan ile 2 haftanın zirvesine tırmandı. Endeks bu hafta yüzde 0.8 artışla 4 Ocak'tan bu yana en kazançlı haftasını kaydetti. Çin'in ihracatı Şubat'ta beklentinin üzerine büyürken, Japon ekonomisi de resesyondan çıktı. ABD'de bugün açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisinin Şubat'ta 165,000 kişilik artışa ve işsizliğin de yüzde 7.9'da kaldığına işaret etmesi bekleniyor.
Hong Leong Asset Management Bhd.'nin CEO'su Geoffre Ng, son ekonomik verilerin yatırımcıların beklentileriyle "yakalamaca" oynayarak piyasayı desteklediğini belirtti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)