BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGelir Uzmanları'ndan Maliye'ye tepki----

Gelir Uzmanları'ndan Maliye'ye tepki

Gelir Uzmanları'ndan Maliye'ye tepki
22 Ocak 2014 - 07:37 www.finansgundem.com

11 yıl önce yapılan ve usulsüzlük tespit edilen sınavlara ilişkin Maliye'nin "İdaremiz hakkında mahkeme kararı yoktur" açıklaması sinirleri yükseltti

Maliye Bakanlığı'nın, TBMM Dilekçe Komisyonu'nun 11 yıl önce yapılan sınavlar sonucunda gerçekleşen atamalarda usulsüzlük saptaması konusunda yaptığı, "İdaremiz aleyhine sonuçlanan hiçbir mahkeme kararı bulunmamaktadır" açıklamasına, Gelir Uzmanları Derneği'nden yanıt geldi. Dernek tarafından yapılan açıklamada mahkeme kararlarının atamaların hukuka uygunluğuyla ilgili değil, usulle ilgili olduğu savunuldu.

Milliyet'in gündeme getirdiği, Maliye Bakanlığı'nın yaptığı ortak sınavlarda düşük puan alan adayların yüksek puan alanlardan daha iyi pozisyonlara yerleştirildiğinin TBMM tarafından saptandığına yönelik haberle ilgili Maliye Bakanlığı açıklama yapmıştı. Bakanlığın açıklamasına Gelir Uzmanları Derneği tarafından yanıt verildi.

Açıklamada, şunları kaydedildi:

"Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında 'ortak yapılan sınavda gelir uzman yardımcısı olarak göreve başlatılan davacıların, bu konuda herhangi bir uyuşmazlık çıkarmadığı' yönünde bir değerlendirme yapılmış ise de 2003, 2004 ve 2006 yıllarında yapılan sınavlarda daha yüksek puan alan adayların tercihlerine uygun kadrolara yerleştirilmediği hususu Bilgi Edinme Kanunu kapsamında 2011 yılında yapılan bir başvuru ile adayların sehven diğer adayların puanlarını da başvuran kişilere bildirmesi ile ortaya çıkmıştır. Bu tarihten sonra açılan davalarda mahkemeler sınavın iptaline ilişkin talepleri 'süre yönünden' reddetmişlerdir. Devlet gelir uzmanlığı ve vergi denetmenliğine atanmaya ilişkin talepleri ise sınavda usulsüzlük olmadığı için değil, naklen atama taleplerini yerindelik denetimi kapsamında gördüğünden reddetmiştir. Başka bir deyişle mahkeme kararları sınavın ve sınav sonucu yapılan atamaların hukuka uygun yapılıp, yapılmadığına ilişkin olmayıp usule ilişkin kararlardır."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)