BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazze'de salgın hastalık tehlikesi----

Gazze'de salgın hastalık tehlikesi

Gazze'de salgın hastalık tehlikesi
25 Ocak 2024 - 17:20 www.finansgundem.com

Gazze'de, temel yaşam ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayamayan nüfusun yüzde 66'sının kirli su ile yayılan salgın hastalıklara yakalandığı belirtildi.

Filistin Çevre Kalite Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde, 1,5 milyondan fazla kişinin suyla bulaşan hastalıklara yakalandığı belirtildi.Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başladı. Odun bile bulamayanlar yemeklerini çocukların çöplerden topladıkları plastiklerle pişiriyor.

Açıklamada, "İsrail işgalinin saldırıları neticesinde meydana gelen içme suyu eksikliği ve tüm deniz suyu arıtma tesislerinin kapatılması, Gazze Şeridi halkının yüzde 66'sının kolera, kronik ishal ve bağırsak hastalıkları gibi kirli su ile yayılan hastalıklara maruz kalmasına neden oldu." ifadeleri kullanıldı.

İsrail güçlerinin Gazze'deki kanalizasyon şebekelerini bombaladığı vurgulanan açıklamada, bunun çevre ve sağlık felaketine yol açacağı belirtildi.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de 50 bin ağacın söküldüğü, binlerce dönümlük tarım arazisi ile fidanlık ve bahçenin tahrip edildiği ve bu durumun, çölleşmenin artmasına, biyoçeşitliliğin azalmasına ve toprak kalitesinin düşmesine neden olduğu aktarıldı.

"İsrail saldırganlığı yalnızca insani bir felakete yol açmıyor,  çevreyi de yok ediyor"

Açıklama şöyle devam etti: "İsrail saldırganlığı yalnızca insani bir felakete yol açmıyor, aynı zamanda katı ve tıbbi atıkların birikmesi, karbon emisyonu üretiminin artması sebebiyle çevreyi de yok ediyor.

Uluslararası toplum, İsrail saldırıları nedeniyle ortaya çıkan ciddi çevresel sorunlara acil müdahale etmeli, çevrenin korunması ve çevresel hasarın giderilmesi için acil adımlar atmalı."

İsrail’in, yıllarca abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023'te saldırılarını başlatmasının ardından elektrik ve su tedariki ile yardım ve yakıt girişini kesmesi nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının 2 milyona ulaştığı Gazze'de halk insani felaket yaşıyor.

Saldırılardan kurtulanlar, gıda eksikliği, barınma merkezlerindeki ciddi kalabalık ile su ve temizlik malzemesi eksikliği nedeniyle ortaya çıkan hijyen sıkıntısı ve bunun tetiklediği hastalıklarla da mücadele ediyor.

Bakan Fidan: Gazze'de tarihi bir sorumluluğumuz var

 

İsrail Merkez Bankası Gazze'deki saldırıların maliyetini açıkladı

 

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 10. kez internet ve iletişim kesildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)