BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazze'de cenazeler için yer kalmadı----

Gazze'de cenazeler için yer kalmadı

Gazze'de cenazeler için yer kalmadı
14 Ekim 2023 - 17:30 www.finansgundem.com

Yoğun bombardıman altındaki Gazze'de hastanelerin kapasiteleri doldu, morglarda yer kalmadı. Cesetler dondurma dolaplarına konulmaya başladı.

İsrail, kuşatma altına aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ederken, Gazze'de hastaneler ve morglarda artık yer kalmadı. Şüheda Aksa Hastanesi'nde cenazeler dondurma dolaplarına konuyor.

Hastanelerde ilaç ve ekipman sıkıntısı da sürüyor. Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze'nin birçok mahallesi harabeye dönmüş durumda.

Gazzelilerden biri yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Eşim, ben ve çocuklarım uyuyorduk. Büyük bir patlama oldu. Benim ve kardeşimin evi hasar gördü. Komşunun evi tamamen yıkılmıştı. Üç katlı binanın enkazında kalan şehitlere ulaşamadık. Bu bir soykırım savaş değil.  İsrail, Gazze halkını yerlerinden etmek istiyor ama bu olmayacak."

Diğer taraftan, Gazzeliler, yoğun bombardıman altında sığınacak güvenli bir yer arıyorlar. İsrail'in boşaltılmasını istediği Gazze'nin kuzeyinden kaçış sürüyor.

İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği gazze şeridi'nin kuzeyindeki el-avde hastanesiyse hizmet vermeyi sürdürüyor.

Hastane müdürü Ahmed Muhenne, israil ordusunun bombalamak için süre vermesine rağmen sağlık ekiplerinin hastaneyi tahliye etmeyi reddettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Gazze'de bir haftadır süren yoğun bombardımarda bin 300'den fazla binanın yıkıldığını duyurdu. 55 bin ev ise hasar gördü.

İsrail'in yoğun bombardımanında 6 su kuyusu, 3 su pompalama tesisi, bir su depolama tesisi ve bir arıtma tesisi hasar gördü. Elektriklerin tamamen kesildiği gazze şeridi'nde yiyecek sıkıntısı da gün geçtikçe artıyor.

Gazze Şeridinde sular tükendi! 2 milyon kişi risk altında

 

Filistinlilerle dayanışma gösterisi Paris'te yasaklandı

 

İsrail saldırılarından kaçan 35 bin kişi Şifa Hastanesine sığındı

 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları sürüyor

 

Anadolu Ajansı'nın Gazze'deki ekibi ile iletişim kesildi

 

Fransa: Gazze'deki siviller korunmalı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)