BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom'un Çin’e doğalgaz tedarikinde rekor----

Gazprom'un Çin’e doğalgaz tedarikinde rekor

Gazprom'un Çin’e doğalgaz tedarikinde rekor
28 Aralık 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

Çin’e gaz tedarikinde yeni rekorun kırıldığını bildiren Gazprom Başkanı Aleksey Miller, kontratta belirtilen rakamın üzerinde yapılan gaz sevkiyatının yüzde 18.7 oranında gerçekleştiğini kaydetti.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, şirketin bu yıl 412 milyar 600 milyon metreküp doğalgaz ürettiğini belirtti.

Miller, “Bu gaz, yurt içindeki tüketicilerimize karşı tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmemize ve ihracat için gerekli hacimleri sağlamamıza yetecek. 243 milyar 100 milyon metreküp gaz, Gapzprom’un gaz iletim sisteminden Rusyalı tüketicilerimize sağlanacak. 100 milyar 900 milyon metreküp doğalgaz da yurt dışına sağlanacak” açıklamasında bulundu.

Çin’e gaz tedarikinde yeni rekorun kırıldığını bildiren Gazprom Başkanı, kontratta belirtilen rakamın üzerinde yapılan gaz sevkiyatının yüzde 18.7 oranında gerçekleştiğini kaydetti.

Çin’e gaz tedarikinin en kısa zamanda yıllık 48 milyar metreküp olacağını bildiren Miller, Moğolistan transitiyle birlikte bu tedarikin 100 milyar metreküp olacağını kaydetti.

2022’inin “hiç ama hiç kolay olmadığını” dile getiren Miller, “Enerji piyasalarında kelimenin tam anlamıyla topyekûn değişimler yaşandı. Eskiden bu tür değişikliklere ‘aşırı dalgalanma’ derdik, yıl sonuna doğru bunun ‘türbülans’ olduğunu söylemeye başladık” dedi.

Gazprom'dan Türkiye'de kurulacak gaz merkeziyle ilgili açıklama

 

Erdoğan, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü

 

Gazprom'un Çin'e doğalgaz sevkiyatında rekor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)