BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGazprombank fon kurdu!----

Gazprombank fon kurdu!

Gazprombank fon kurdu!
22 Ocak 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

Enerji devi Gazprom'un finans şirketi Gazprombank ilk fonunu kurdu

Yıllık 153 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Gazprom, enerjinin yanı sıra finansta da ağırlığını artırıyor. Sahip olduğu Gazprombank ile Rusya'nın ikinci büyük bankası haline gelen Gazprom, şimdi de yatırım fonuyla büyüme kararı aldı.

Sabah'ın haberine göre, Gazprombank, gelişmekte olan ülkelere yönelik ilk yatırım fonunu kurdu. Lüksemburg merkezli fon, Türkiye ile birlikte Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden hisse alımı yapacak. Rus enerji devinin fonu ise Gazprombank Varlık Yönetimi CEO'su ve Birinci Başkan Yardımcılığı görevine geçen yıl atanan Türk finansçı Aylin Suntay'a bağlı işlem yapacak.

İLK ADIMI 2012'DE ATTI

İlk etapta 50 milyon dolarla kurulan fonun Avrupa ülkelerinde fırsat peşinde olacağını belirten Aylin Suntay, Gazprombank'ın resmi sitesinde Türkiye, Bağımsız Devlet Topluluğu, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi ülkelerin piyasalarında yatırım fırsatları peşinde olacaklarını kaydetti. Suntay, fonun ilerideki dönemde büyüyeceğini dile getirdi. 45 bin çalışanı olan Gazprombank, Türkiye'deki ilk operasyonunu 2012'de yapmıştı. Gazprombank, Tahincioğlu ailesine ait Avrasya Gaz'a ortak olmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)