BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakGaziosmanpaşa'da dönüşüm başladı----

Gaziosmanpaşa'da dönüşüm başladı

Gaziosmanpaşa'da dönüşüm başladı
06 Nisan 2013 - 17:37 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Gaziosmanpaşa'daki “Kentsel Dönüşüm” törenine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Gaziosmanpaşa'daki “Kentsel Dönüşüm” törenine katıldı.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:
Bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Kimse kusura bakmasın biz milletimizi yalıtımı olmayan tenekelerle kaplanmış köhne yerlerde oturtamayız.
İSTANBUL'UN NÜFUSU 17.5 MİLYON
Ben belediye başkanı olduğumda İstanbul’da 8,5 milyon kişi yaşıyordu. Şimdi kaç kişi yaşıyor 17,5 milyon kişi. Bu doğru mu? Bence değil. İstanbul bu kadar zorlamayı kaldırmaz. Göçe bir çözüm getirmemiz lazım.
ÇARPIK KENTLEŞME TERÖRÜ BESLEDİ
Mesele bina yaparken millete bir ufuk çizebilmektir, milletin gönlünü yapabilmektir. Yaklaşık 30 yıldır Türkiye terörle mücadele ediyor. Türkiye enerjisini, kaynaklarını, canlarını yitirdi. Biz iktidara gelene kadar terörü doğuran sebepler hiç konuşulmadı.
Askerimiz, polisimiz, korucumuz, istihbaratçımız terörle mücadele ederken hükümetler terörü doğuran sebepleri yok etmek için mücadele etmedi. Çarpık kentleşme terörü saklayan, istismar eden mekanlara dönüştü.
Genç kardeşlerimiz daha gün doğmadan işine gitmek için yola çıkıyor. Akşam eve gidiyor ev soğuk, dam akıyor, musluktan su gelmiyor. Televizyonu açıyor lüks hayatları görüyor. Umut yok, yaşama sevinci yok… Sonra ne mi oluyor bu gençlerimize terör musallat oluyor. Umudu heyecanı olmayan gençleri istismar edip köle haline getiriyorlar.
63 SAYGIDEĞER KİŞİ SEÇTİK
Biz terörün istismar alanı bataklıkları kurutmak için mücadele ettik. Terörle mücadele için çözüm süreci dedik. Ve kendilerine 63 akil insan dediğimiz saygıdeğer kişileri seçtik.
KİMİLERİ KISKANÇLIKTAN ÇATLIYOR
Bu akil insanların başkanı başkan vekili sekreteri ve 6 üyesi var. Türkiye’nin 7 bölgesine dağılıp çalışmalar yapacaklar.Biz kendilerini zorlamadık, ama baktım ki bazı çevreler çok rahatsız. Kimisi kendisi orada yok diye feryat ediyor kimisi kıskançlıklarından çatlıyorlar.
Ve biz terörle mücadelede bir şeyler yapalım annelerin gözyaşları dinsin diye çırpınırken maalesef birileri oradan rant elde etmenin gayreti içinde.
Biz bu çözüm sürecinden umutluyuz. Bu muhalefetin eskeza, olmaz ya, iktidar olmaları halinde geride bıraktıkları bataklık, kırılmış kalpler, umutsuzluğa sevk edilmiş kitleler… Biz o bataklıkları kurutarak lale bahçesine çevireceğiz.
Milletim müsterih olsun, her ne yaparsak sizin için sizinle birlikte yapıyoruz. Çözüm sürecini de milletimiz, kardeşliğimiz, gönül köprüleri için kuruyoruz.
DEPREME DAYANIKSIZ CAMİ YIKILDI
Başbakan konuşmasının ardından kentsel dönüşümün başladığı il ve ilçelere canlı bağlantı yaparak yıkımları başlattı.
Bağcılar'daki kentsel dönüşüm depremde zarar gören Sancaktepe Camii'nin yıkımıyla başladı. Başbakan yıkımı, "Ya Allah bismillah. İnşallah daha güzeli, daha estetiği yapılacak" diyerek başlattı.
Bağcılar'da Sancaktepe Camii ile birlikte 3369 birim konut da kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)