BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGazeteci Celal Başlangıç'ın cenazesi toprağa verildi----

Gazeteci Celal Başlangıç'ın cenazesi toprağa verildi

Gazeteci Celal Başlangıç'ın cenazesi toprağa verildi
10 Mayıs 2024 - 16:21 www.finansgundem.com

Almanya'da vefat eden gazeteci Celal Başlangıç'ın cenazesi Köln’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Celal Başlangıç 3 Mayıs 2024 Cuma günü Almanya'nın Köln kentinde yaşamını yitirmişti. Başlangıç için bugün Köln’e bağlı Nordfriedhof’taki Trauer Halle’de cenaze töreni düzenlendi. Başlangıç törenin ardından Trauer Halle’de toprağa verildi. 

Başlangıç’ın cenazesine katılanlar arasında, gazeteciler Hasan Cemal, Hayko Bağdat,  Banu Güven, Ragıp Duran, Kemal Göktaş, Erk Acarer, Can Dündar, ve eşi Dilek Dündar,  DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, HDP eski Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan, sanatçılar Suavi ve Ferhat Tunç da vardı.

Celal Başlangıç kimdir?

Hazırladığı dikkat çekici haber dosyaları ve röportajlarla Türkiye basın tarihinde önemli bir yere sahip olan Celal Başlangıç, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan 1978 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1975 yılında Ege Ekspres gazetesinde başladı.

Daha sonra sırasıyla Demokrat İzmir (1977) ve Politika (1979) gazetelerinde çalıştı. 1981 – 1984 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinin Adana Bölge Temsilciliği, İç Politika Servis Şefliği, Yazı işleri Müdürlüğünü yaptı.

Evrensel gazetesinin kurucu genel yayın müdürü oldu. Radikal gazetesinin kurucuları arasında yer aldı. Başlangıç, Gazete Duvar, T24, bianet, Haberdar gibi yayın organlarında yazdı.

Çok sayıda gazetecilik ödülü sahibi olan Başlangıç’ın Kanlı Bilmece, Hayatın Rengi Gökkuşağı, Hayata Söylenmiş Şarkılar, Korku Tapınağı, Trilye’den Yusufeli’ne Adatepe’den Derik’e Hayat Ağacıyla Yaşayanlar isimli kitapları bulunuyor. Başlangıç, gazeteci Ayşe Yıldırım ile evliydi. 

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını yitirdi

 

Duayen gazeteci Faruk Türkoğlu hayatını kaybetti!

 

Gazeteci yazar Ali Sirmen yaşamını yitirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)