BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaye Erkan'dan dikkat çeken görevden alma kararı----

Gaye Erkan'dan dikkat çeken görevden alma kararı

Gaye Erkan'dan dikkat çeken görevden alma kararı
13 Haziran 2023 - 12:10 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından TCMB Başkanlığı görevine getirilen Gaye Erkan, bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şahap Kavcıoğlu yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine atanarak, geçen hafta görevi devralan Hafize Gaye Erkan, bankada ilk görev değişikliğine imza attı.

Sözcü'nün haberine göre, 41 yaşındaki Erkan, bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner’in görevden alındığı öğrenildi. Uzuner’in kurumda kalıp kalmayacağı henüz netleşmedi.

GİZEM UZUNER KİMDİR VE KARİYERİ NEDİR?

Gizem Uzuner Kimdir? Bloomberg HT Sunucusu - Yorum Güncel

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu olan Gizem Uzuner, lisans eğitiminin bir kısmını Sofya’da MT&M College’da okudu. Yüksek lisansını ise Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Financial Economics bölümünde tamamladı. Lisans eğitimi esnasında Amerika ve Yunanistan'da çeşitli şirketlerin finans departmanlarında çalıştı. Türkiye’de ise Gedik Yatırım Holding Kaldıraçlı İşlemler Departmanı'nda ve Destek Menkul Değerler'de araştırma bölümünde görev aldı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun yetkilendirmesiyle Türev Araçlar ve İleri Düzey lisanslarına sahip. 2015'de kadrosuna dahil olduğu Bloomberg HT’de Araştırma Müdürü olarak kariyerine devam etti. 2022 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan mesajı

 

TCMB Başkanı Gaye Erkan'dan ilk açıklama

 

Uluslararası basında Hafize Gaye Erkan rüzgarı

 

Merkez Bankası Başkanlığı'na Gaye Erkan atandı

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sunay Karataş 15 Haziran 2023 01:19

    Gaye hanım tam da bu iş için biçilmiş kaftan. İki kişinin bildiği sır değil. Arz ve talep meselesi düzleminde sürdürülebilir oranlama kapasiteli bir uzun vade programa acil ihtiyaç var;ki Neo!

  • Sunay Karataş 15 Haziran 2023 01:06

    İyi para kötü parayı piyasadan kovacak! Zalım zaman...

  • Saime cufa14 Haziran 2023 00:01

    Piyasa icin cok onemli bir adim desem cok yalan soylemis olurum, kadinlat arasi savas ile mi yonetilecek diye guluyorum

  • E.g.13 Haziran 2023 16:37

    DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRALIK SOSYAL KONUT YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI DA GÖREVDEN ALINMALIDIR YEREL SEÇİMDE BAŞKANI ADAYLARI GÖREVLERİ SÜRESİNCE İHTİYACI KARŞILAYACAK SAYIDA SOSYAL KONUT YAPIP KİRAYA VERECEKERİNİ VAAT ETMEDİKLERİ TAKTİRDE ADAY OLMALARINA İZİN VERİLMEMELİDIR

  • Mazlum13 Haziran 2023 12:23

    Bunların hiçbir önemi boş işler zamlar sürekli fiyat artışlarıyla güncelleniyor halka yarar en ufak şey yok geçen sürede hep ıvır zıvır