BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti KOBİ'lere iş güvenliğini anlattı ----

Garanti KOBİ'lere iş güvenliğini anlattı

Garanti KOBİ'lere iş güvenliğini anlattı
29 Mayıs 2013 - 12:30 www.finansgundem.com

Garanti, 12. KOBİLGİ toplantısında PERYÖN işbirliğiyle, İş Sağlığı ve Güvenliği’ni konuştu

Garanti, 12. KOBİLGİ toplantısında PERYÖN işbirliğiyle, İş Sağlığı ve Güvenliği’ni konuştu.Garanti Bankası, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği-PERYÖN işbirliğiyle KOBİ’lerle bir araya gelerek, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ndaki değişikliklerin hukuki ve teknik açıdan getirdiklerini konuştu. KOBİLGİ Toplantıları kapsamında düzenlenen toplantı, 29 Mayıs Çarşamba günü Garanti Bankası Genel Müdürlük Binası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman’ın açılış konuşmalarının ardından, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Erdem Özdemir, KOBİ’leri yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgilendirdi. Ardından, GLC Grup ve Teges Genel Müdürü Levent Işıldak ve İş Güvenliği Uzmanı Yahya Kemal Kösalı, iş güvenliği konusunda birer konuşma yaptı. Toplantı, ÇSGB İş Teftiş Kurulu İstanbul Grup Başkanı Adem Mortaş’ın iş güvenliği teftişleri konulu konuşmasıyla sona erdi.
Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Çalışanlarına iş kazalarından uzak, tehlikesiz ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak marka olmayı, küresel rekabetle başa çıkmayı hedefleyen tüm işletmelerin önceliği olmalı. Bu noktada, işyerlerindeki mevcut şartların iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların sorumluluk ve haklarının yeniden tanımlanması amacıyla, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan değişikliklerle Türkiye’yi ‘marka ülke’ olma hedefine yaklaştıracak önemli bir adım atılıyor. Biz de, bugün PERYÖN’le birlikte başlattığımız bu toplantılarla KOBİ’lerin, iş sağlığı ve güvenliği alanında somut adımları zamanında atabilmeleri için destek sağlamayı hedefliyoruz. Yeni yasanın hukuki ve teknik açıdan getirdiklerini, KOBİ’ler için doğurduğu yaptırımları birlikte tartışacağız. Bu kapsamda ayrıca, KOBİ’lere rehberlik etmesi amacıyla bir İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi ve sanal eğitim programı hazırlığı içerisindeyiz. Gerçekleştireceğimiz toplantılar ve sunduğumuz hizmetlerle KOBİ’lerin gelişmelere ve yasal düzenlemelere, geç kalmadan uyum sağlamasına yardımcı olmaya devam edeceğiz.” dedi.
PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman ise, bu yıl PERYÖN tarafından ikincisi gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Anketi’ne işaret ederek, “Anket, bu konunun şirketler açısından prosedür bazında kaldığını gösteriyor. Doğal olarak da işyeri güvenliği uygulamalarının uluslararası standartlarda ele alınması gereği çıplak bir gerçek olarak önümüzde duruyor” diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye’nin iş kazalarında Dünya üçüncülüğüne ve Avrupa birinciliğine sahip olduğunu söyleyen Yiğit Oğuz Duman, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Son 12 yılda Türkiye’deki iş kazalarında 12 binin üzerinde işcinin yaşamını kaybettiğini ve her gün ortalama 172 iş kazası yaşandığını biliyoruz. Bu nedenleir ki, PERYÖN olarak insan odaklı bu konuya yoğunlaşarak İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubumuzu oluşturduk. Bu grubun yürüttüğü çalışmalar arasında özellikle KOBİ’lere yönelik sürdürülen rehber hazırlığımız ve seminerler bulunuyor. Söz konusu rehber, sağlık gözetiminden meslek hastalıklarına dek uzanan geniş bir yelpazede oluşturulmakta.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)