BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGaranti Bankası 'piyasa yapıcı' oluyor----

Garanti Bankası 'piyasa yapıcı' oluyor

Garanti Bankası 'piyasa yapıcı' oluyor
10 Mart 2015 - 11:14 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, VİOP’ta Dolar TL opsiyon sözleşmelerinde de 'Piyasa Yapıcısı' oluyor

Garanti Bankası, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) döviz vadeli işlem sözleşmelerinde piyasa yapıcılık faaliyetlerini sürdürmenin yanı sıra, 2 Mart 2015 tarihi itibarıyla Dolar TL Opsiyon Sözleşmeleri’nde de “piyasa yapıcısı” oldu.

Garanti Bankası, 2 Mart 2015 tarihinden itibaren vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri dahil, VİOP’ta işlem gören tüm döviz sözleşmelerinde sürekli olarak otomatik kotasyon vererek, likiditesine katkı sağlayacak.

Böylelikle döviz sözleşmelerinde işlem yapmak isteyen yatırımcılar, piyasa yapıcı tarafından verilen dar spreadli alış-satış kotasyonları sayesinde işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

Konu hakkında bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, “Garanti Bankası olarak opsiyon piyasasında bugüne kadarki bilgi ve tecrübemizi VIOP’a da taşıyoruz.  Döviz opsiyonlarındaki sözleşmelere sürekli kotasyon vererek, yatırımcıların
döviz risklerini yönetmelerinde yardımcı olmaya çalışıyor ve şeffaf ve güvenli bir platform aracılığı ile müşterilerin yatırım süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer ÇAKIR ise “Borsa İstanbul VİOP olarak piyasamızda işlem gören döviz opsiyon sözleşmelerinde yatırımcıların sürekli olarak dar aralıkla alış satış kotasyonu görmesine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda, Garanti Bankası’nın VİOP’ta işlem gören tüm döviz vadeli ve opsiyon sözleşmelerinde sürekli olarak otomatik kotasyon vermeye başlaması ile önemli bir eşiği geçmiş bulunuyoruz. Yatırımcıların ve şirketlerin döviz risklerini yönetmek için şeffaf ve likit VİOP’u daha fazla tercih edeceklerine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)