BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGambiya’da isyancılar 4 Senegalli askeri öldürdü----

Gambiya’da isyancılar 4 Senegalli askeri öldürdü

Gambiya’da isyancılar 4 Senegalli askeri öldürdü
01 Şubat 2022 - 17:29 www.finansgundem.com

Senegal ordusu, ayrılıkçı isyancıların geçen hafta Senegal ile Gambiya arasındaki sınırda çıkan bir çatışmanın ardından dört Senegalli askeri öldürdüğünü ve yedi askeri ise rehin aldıklarını bildirildi.

Ordu tarafından dün akşam yapılan açıklamada, “Senegal ordusu ile Casamance Demokratik Güçleri Hareketi’ne (MFDC) bağlı isyancılar arasında 24 Ocak’ta çıkan çatışmalarda üç asker öldü. Yaralanan bir asker ise birkaç gün sonra hayatını yitirdi” denildi.

Ordu, yedi askerin MFDC unsurlarını tarafından rehin alındığını ve hepsinin hayatta ve sağlıklarının iyi olduğunu da bildirdi.

Söz konusu askerler, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) Gambiya’daki askeri misyonu ECOMİG’de görevliydi.

MFDC, Senegal’in güneyindeki Casamance bölgesinde, 1982 yılına dayanan ve binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan ayrılıkçı bir çatışmanın arkasında yer alıyor.

Casamance, 1888’de Fransa’ya teslim edilene kadar yüzlerce yıl Portekiz’in elindeydi, 1960’ta bağımsızlığını kazandıktan sonra Senegal’in bir parçası oldu.

Farklı bir kültüre ve dile sahip olan bölge, coğrafi olarak Senegal’in geri kalanından ayrılıyor.

Burkina Faso'da askerler isyan etti

 

Senegal'de ilk kez Omikron varyantı tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)