BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGalip Öztürk sözünü tutmadı----

Galip Öztürk sözünü tutmadı

Galip Öztürk sözünü tutmadı
02 Ağustos 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Van Valisi Vali Karaloğlu, eğitim konusunda söz verip de taahhüdünü yerine getirmeyenleri deklare etti

Van Valisi Vali Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanı'nın da hazır bulunduğu bir törende protokol imzalayan Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Metro Grubu Başkanı Galip Öztürk ve modacı Muammer Ketenci'nin taahhüdünü yerine getirmemesinden yakındı.
Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası kentte okul yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı'nda, Valilik'le yapılan toplu protokol töreninde Kulüpler Birliği'ne, Metro Grubu'na ve modacı Muammer Ketenci'ye imzaladıkları protokolü yerine getirmeleri çağrısında bulundu. Vali Karaloğlu, "Hayır işi ama protokol imzalandıktan sonra gönüllü olmaktan çıkar. Bu iki taraf içinde bir mecburiyet haline gelir. Onlar için yapma, bizim için de takip etme mecburiyeti haline gelir" dedi.
Van Eğitim Derneği'nin Vali Mithat Bey Mahallesi'nde yaptıracağı 12 derslikli prefabrik 'Vali Mithat Bey İlk ve Ortaöğretim Okulu'nun protokolü Van Valisi Münir Karaloğlu ile Van Eğitim Derneği Başkanı Yakup Simeklioğlu arasında imzalandı. Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına'nın da katıldığı protokol öncesi Vali Karaloğlu, deprem sonrası Van'da okul yapmak için Valilik'le protokol imzalayan, ancak tüm girişimlere rağmen okul yaptırmayan firmalara çağrıda bulundu. Van'da ve il dışında olup da deprem sonrası okul yaptırmayan Vanlı işadamlarına da sitemde bulunan Vali Karaloğlu, "Sadece 3 Vanlı hemşerimizle okul için protokol yaptık" dedi.
 Van Eğitim Derneği'nin Eğitim Vakfı'na dönüştürülmesi tavsiyesinde de bulunan Karaloğlu, kent dışındaki Vanlıları Van'daki eğitimle ilgili hale getirmek için 'eğitim çalıştayı' yapmalarını önerdi. Deprem sonrası okul yapmak için 79 hayırseverle protokol imzaladıklarını kaydeden Vali Karaloğlu, 900 dersliğin tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi. Depremde 1.015 dersliğin hasar gördüğünü bildiren Karaloğlu, hasar gören dersliklerin tamamına yakınını hayırseverlerin yaptırdığını kaydetti.
DEPREM SONRASI ARAYAN İLK KİŞİ, CAVCAV OLMUŞ
Bu durumun Türkiye ve Van için sevindirici olduğunu belirten Vali Karaloğlu, ancak Ankara'da Milli Eğitim Bakanı'nın da hazır bulunduğu bir törende protokol imzalayan 3 firmanın taahhüdünü yerine getirmemesinden yakındı. 3 firma yetkilisiyle defalarca telefon görüşmesi yapmalarına ve noter aracılığıyla ihtarname çekmelerine karşın bir sonuç alamamaktan şikayet eden Vali Karaloğlu, Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Metro Grubu Başkanı Galip Öztürk ve modacı Muammer Ketenci'ye çağrıda bulundu. Vali Karaloğlu şunları kaydetti:
"Bu bir hayır işi ama protokol imzalandıktan sonra gönüllü olmaktan çıkar. Bu iki taraf içinde bir mecburiyet haline gelir. Onlar için yapma, bizim için de takip etme mecburiyeti haline gelir. Kulüpler Birliği, depremden sonra okul yapmak için beni ilk arayan kuruluşlardan biri idi. O günkü başkanı İlhan Cavcav'dı. Cavcav bana 'Sadece okul değil, yanında mutlaka spor salonu da olmalı. Çünkü biz spor kulüplerini temsil ediyoruz' demişti. Salonu ile çevresi ile her kulübe bir derslik düşecek şekilde 18 derslikli bir okul yaptırmak üzere protokol imzalamıştık. Ama o günden bugüne kadar görüşmelerimiz sonuç vermedi. Biz halen işin peşindeyiz. Hukuki olarak da takipçisi olacağız. Metro gurubu da aynı şekilde. Bunlarla da son geldiğimiz noktada mesafe bir sonuç alamadık.
Bir diğeri, Muammer Ketenci adında bir modacı arkadaş. Bu arkadaş Van depreminden sonra Van adına defileler düzenledi, paralar topladı. Ama şu ana kadar bırakın protokolün gereğine yerine getirmeyi bize vermiş olduğu telefonlarda dahi kendisi yok. İhtar gönderiyoruz, adresinde bulunamıyor. Şu anda kayıp. Biz kamuoyuna bildiriyoruz. Basın aracılığıyla kendisine çağrıda bulunuyoruz. Bizimle gönüllü olarak imzaladığı protokolün gereğini yapsın diye temenni ediyoruz. Yoksa bunun da hukuki takipçisi olacağız."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arzular02 Ağustos 2013 08:45

    Van valisi veya diğer valiler halkına kötülük yapıyor iyilik veya yardım gerçekten ilgi gösteren vali bu ülkede yok denecek durumda.