BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGalip Öztürk davasında karar----

Galip Öztürk davasında karar

Galip Öztürk davasında karar
19 Nisan 2013 - 17:26 www.finansgundem.com

İş adamı Galip Öztürk, 69 sanıkla yargılandığı "suç örgütü" davası kapsamında, çeşitli suçlardan toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

İş adamı Galip Öztürk, 69 sanıkla yargılandığı "suç örgütü" davası kapsamında, çeşitli suçlardan toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Öztürk'ün, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan 2 yıl 11 ay, 2 kez "tehdit" suçundan 4 yıl 2 ay ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Heyet, Öztürk'e "yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçundan verdiği 10 aylık hapis cezası hükmünün açıklanmasını ise Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 231. maddesi gereğince 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bıraktı. 
Son sözleri sorulan tutuklu sanık Galip Öztürk, “Ben bu ülkeye hizmet eden birisiyim. Bu ülkeye kendimi adamış, eğitime ve inanca yatırım yapan, kazandığı paraları zevki için yurtdışında yemeyen bir insanım. Takdiri heyetinize bırakıyorum. Beni yatıracaksanız yatırmayım, milletin hizmetini yaptırın." dedi.
ÖZTÜRK’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI
Son sözlerin ardından mahkeme davaya ilişkin 40 sayfalık kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Cengiz Kaya ve Erdem Yücel’in tahliyesine karar verdi. İddianamede 16 eylem ile suçlanan Galip Öztürk, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahsız suç örgütü’ kurmak suçundan 2 yıl 11 ay, 2 farklı ‘tehdit’ suçundan 4 yıl 2 ay, ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk’ün ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’ suçundan aldığı 10 ay hapis cezasında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme Öztürk ile birlikte iki tutuklu sanığı “hakkındaki delillerin toplanmış olması, tutuklama sebep ve şartlarının devam etmiyor olması gerekçeleriyle tahliye etti. 
Bu arada, Beyoğlu'nda 16 yıl önce Kuvvet Köseoğlu'un öldürülmesine azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Galip Öztürk, Ekim 2012'de müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Heyet, mahkemedeki iyi halini dikkate alarak cezayı müebbet hapse çevirmişti. Öztürk'e mahkeme tarafından verilen müebbet hapis cezasının onanması durumunda cezanın infazı için 16 yıl hapis ile cezalandırmıştı. Ancak 4616 sayılı Yasa gereğince infazından 10 yıl düşürüleceği için Galip Öztürk bu suçtan 6 yıl hapis cezası almıştı.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)