BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGalatasaray'dan yeni kredi anlaşması----

Galatasaray'dan yeni kredi anlaşması

Galatasaray'dan yeni kredi anlaşması
14 Mayıs 2014 - 06:32 www.finansgundem.com

Galatasaray, 165 milyon dolar tutarındaki finansal borcun yeniden yapılandırılması ve kredi için Denizbank ile anlaşma imzaladı

Galatasaray, Denizbank'la yaklaşık 165 milyon dolarlık bir kredi anlaşması yaptı. Galatasaray Kulübü'nün Maslak'taki binicilik şubesi tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş katıldı. Atılan imzalar ile 129 milyon dolar tutarındaki finansal borç yeniden yapılandırılacak ve kredi limiti 165 milyon dolara çıkartılacak. Kredinin döviz borcuna 89 aylık bir ödeme takvimi belirlenirken Türk Lirası'ndaki ödemeler için ise 3 yıllık bir ödeme planı yapıldı.

Toplantı öncesi Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, medya mensuplarına açıklama yaptı. Anlaşmanın, finansal yapılanma konusunda önemli olduğunu belirten Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal "Son mali genel kurul verilerine göre, toplam 260 milyon dolar olan borç-alacak farkının 150 milyon dolarını banka borçları oluşturuyor. 110 milyon dolar kadar da finansal olmayan borç var. Bunları da önümüzdeki süreçte aynı şekilde disipline edip, uzun vadeye yayacağız. UEFA Finansal Fair Play kuralları için de iyi bir enstrüman olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 10 yılı aşkın süredir spora yönelik finansman sağladıklarını belirten DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş "Süper Lig'de yer alan takımların büyük bölümüyle çalışıyoruz. Galatasaray Kulübü'ne uzun vadeli ve içinde birçok seçeneği barındıran bu imkanı açmış olmaktan gururluyuz. Kulübün ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren bir model. Türk futboluna toplamda 700 milyon lira kredi finansmanı sağladık"dedi.

Galatasaray Kulübü Genel Koordinatorü Faruk Işık da finansal olmayan 115 milyon dolarlık borç için yeni alternatifler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Işık, bu kapsamda 100 milyon dolarlık bir kaynak için tahvil ihracı, sukuk ihracı ya da yabancı bir fon gibi alternatifler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)