BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray zorlanmadan kazandı----

Galatasaray zorlanmadan kazandı

Galatasaray zorlanmadan kazandı
23 Kasım 2013 - 17:14 www.finansgundem.com

Galatasaray Sivasspor'u yenerek galibiyet serisini sürdürdü

Galatasaray, kendisi için çok kritik maçta Sivasspor'u 2-1 yendi. 4 kırmızı kartın çıktığı maçta Drogba da penaltı kaçırdı.
Son maçında Fenerbahçe'ye yenilerek liderin 9 puan gerisinde kalan ve şampiyonluk yarışında kalmak için kayba tahammülü olmayan Galatasaray, sahasında Sivasspor'u konuk etti.
Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, son oynadıkları Fenerbahçe derbisine göre ilk 11'de 4 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce Fenerbahçe ile oynanan derbide ilk 11'de başlayan futbolculardan Didier Drogba ve Ceyhun Gülselam, Sivasspor karşısında yedekler arasında yer alırken, sakatlığı olan Semih Kaya ile Bruma ise kadroda bulunmadı. Teknik direktör Mancini, bu oyuncuların yerine Sivasspor önünde sakatlığı geçen Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Albert Riera ve Umut Bulut'u ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı ekipte Bruma ve Nordin Amrabat, yabancı sınırlaması nedeniyle 18 kişilik kadroya alınmadı.
Ligin en iyi futbol oynayan takımlarından Sivasspor'da ise tek eksik sarı kart cezalısı Ziya'ydı.
Maça hızlı başlayan takım ev sahibi oldu. 13. dakikada Selçuk'un arapasına hareketlenen Burak, Korcan ile karşı karşıya kaldığı poziyonda golünü atı ve Süper Lig'deki 100. golüyle takımını öne geçirdi. Bu gol, son 2 sezonun gol kralınının da bu sezonki 5. golü oldu. Golden sonra oyun yine Galatasaray'ın kontrolündeydi ama 20. dakikada her şey değişti. 15. dakikada ilk sarı kartını gören Dany'nin 20. dakikada Eren'e yaptığı faul sonrasında kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı kırmızılılar karşısında hakimiyeti ele alan Sivasspor, 31. dakikada Burhan'ın pasında Djebbour'un şık vuruşuyla dengeyi sağladı.

36. dakikada ise futbol sahaalarında ender görülen bir poziyon yaşandı. Ardı ardında Gökhan ve Umut'un vuruşları direkten döndü. Son vuruşu Chedjou yaptı, hakem Halis Özkahya topa Cicinho'nun elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Selçuk skoru 2-1'e getirdi. Son golünü geçen sezon 32. haftada Sivasspor'a atan başarılı futbolcu sessizliğini de bozmuş oldu.

41. dakikada iki takım da 10 kişi kalmış oldu. Burak'ı düşüren Ümit atıldı ve son 50 dakikayı iki takım da 10'ar kişi oynamak zorunda kaldı.

İkinci yarıda Galatasaray Melo'nun ters toplarıyla pozisyonlar ararken Burak ile bir topu da direkten döndü. Sivasspor ise kalabalık Galatasaray savunması arasında sıkıştı. 90. dakikada Galatasaray, bir penaltı daha kazandı ama Drogba topu auta attı.
Son dakikada Da Costa ve Cicinho da kırmızı kart görünce Sivasspor maçı 8 kişi tamamladı. Mücadeleyi 2-1 kazanan Galatasaray, Burak'ın 100 gole ulaştığı maçta  rahat bir nefes aldı.

GALATASARAY-SİVASSPOR: 2-1

STAT: TT ARENA
HAKEM: Halis Özkahya

GALATASARAY:  Eray, Eboue, Chedjou, Gökhan, Dany, Aydın (Dk. 71 Emre), Selçuk, Melo, Riera, Burak (dk. 81 Drogba), Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

SİVASSPOR: Korcan, Cicinho, Da Costa, Ümit, Eren (DK. 62 Utaka), Burhan (Dk. 75 Mehdi), Adem, Kadir, Aydın, Aatif (Dk. 86 Hakan), Djebbour
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos

GOL: DK. 12 Burak, Dk. 31 Djebbour; Dk. 36 Selçuk(P)
SARI KART: Dk. 14 Dany, Dkç 25 Da Costa, Dk. 27 Ümit, Dk. 36 Cicinho; Dk 44 Umut; Dk. 55 Burhan, Dk. 75 Kadir
KIRMIZI KART: Dk. 21 Dany; Dk. 39 Ümit; Dk. 90 Da Costa, Dk. 91 Cicinho
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan24 Kasım 2013 09:19

    Hakem maçı satarsa tabi yenerler. Adamlar kaç kırmızı kart gördü. Temizlig istiyoruz.

  • Serkan Ç24 Kasım 2013 00:04

    Burak bir yıldız değil bir emek hırsızıdır. Halis Özkahyaya diyecek laf bile yok. Nasıl hakem olmuş hayret!!

  • sami23 Kasım 2013 20:56

    Drogba her topun karşısına geçmek zorunda mı.. Selçuk var, bir sürü serbest vuruş boşa gitti.. aha bir de penaltı..