BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG7'den Rusya’ya uyarı ----

G7'den Rusya’ya uyarı

G7'den Rusya’ya uyarı
25 Mart 2014 - 07:47 www.finansgundem.com

Lahey’de bir araya gelen G7 liderleri, Rusya’ya yaptırım uyarısında bulunarak Rusya'nın G8 toplantılarına katılımını askıya aldı

Nükleer Güvenlik Zirvesi (NSS) paralelinde, Ukrayna’daki gelişmelere ilişkin Rusya’ya karşı takınılacak tavrı ele almak üzere yapılan G7 toplantısından Moskova’ya yaptırım uyarısı çıktı, G8 toplantılarına katılımı askıya alındı. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya liderlerinin yanı sıra Avrupa Birliği Konseyi ve AB Komisyonu başkanlarının katıldığı toplantı sonrasında yayımlanan Lahey Bildirisi’nde, Rusya’nın adımlarının sonuçları olacağı teyit edildi. Rusya’nın yaptığı uluslararası hak ihlalinin tüm uluslar açısından endişe kaynağı olması gerektiği belirtilen bildiride, Rusya’nın gerilimi tırmandırmayı sürdürmesi halinde, arasında Rus ekonomisi üzerinde önemli etkiler yaratacak sektörel yaptırımların devreye sokulmasının da bulunduğu adımları yoğunlaştırmaya hazır olunduğu vurgulandı.

Rusya’ya uluslararası yükümlülükleri hatırlatılan belgede, bu ülkenin net bir tercih yapması gerektiği kaydedilerek, diplomatik yolların açık olduğu belirtildi. Rusya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı göstermesi ve Ukrayna hükümetiyle doğrudan görüşmeye başlaması gerektiği kaydedilen açıklamada, "Mevcut şartlar altında, planlanan Soçi Zirvesi'ne katılmayacağız" denildi. Rusya'nın, tavır değiştirene dek G8 toplantılarına katılımının askıya alındığı ifade edilen bildiride, Haziran 2014’te G8 formatı yerine G7 formatında Brüksel’de toplanılacağının altı çizildi. Ukrayna’ya desteğin yinelendiği bildiride, G7 enerji bakanlarının ortak enerji güvenliğinin güçlendirilmesi için toplanmalarının kararlaştırıldığı duyuruldu.

AKŞAM YEMEĞİ

Hollanda Kralı Willem Alexander, Lahey’de devam eden 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılan liderleri akşam yemeğinde ağırladı. Lahey yakınlarındaki Huis Ten Bosch Sarayı’nda Kral Willem Alexander ile eşi Kraliçe Maxima’nın ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Sarayın tarihi "Oranjezaal" salonunda verilen yemekte, Kralın dedesi Prens Bernhard ile anneannesi Kraliçe Juliana’nın düğünlerinde hediye edilen servis takımının kullanıldığı belirtildi. Bu arada zirve dolayısıyla Lahey’de ve Amsterdam’da çeşitli protesto gösterileri düzenlendi. Polis, Lahey’de bir araya gelerek zirvenin yapıldığı merkeze yürümek isteyen 50 kadar göstericinin gözaltına alındığını bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)