BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG. Kıbrıs uyanıklık yapıyor----

G. Kıbrıs uyanıklık yapıyor

G. Kıbrıs uyanıklık yapıyor
02 Nisan 2013 - 06:44 www.finansgundem.com

Kıbrıs Rum Kesimi yetkilileri, Troyka'nın isteklerini geciktirmek için her türlü yolu deniyor

Euro Bölgesi maliye bakanlarının bu haftaki toplantısının öncesinde Güney Kıbrıslı hükümet yetkilileri Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'nun temsilcilerinden daha esnek kurtarma paketi şartları isteyecek.
Troyka ile henüz tamamlanmamış olan son görüşmelerin öncelikli olarak finansal sektör, mali politika ve düzenlemeler ile ilgili olduğunu belirten hükümet sözcüsü Christos Stylionides, Lefkoşe'de yaptığı konuşmasında hükümetin faiz ödemelerini kapsamayan bütçe fazlalarını garantilemek için 2016'dan 2017'ye kadar 1 yıl ekstra zaman kazanmış olduğunu, şimdi bu tarihi 1 yıl daha ileriye itmek için çalışacaklarını ifade etti.
Güney Kıbrıs Hükümeti ülkenin en büyük bankalarının teminatsız mevduat sahiplerinin zarar yazmasında anlaşmasının ardından 10 milyar euroluk kurtarma paketi karşılığında istenen hedefleri tutturmak için daha fazla zaman kazanmaya çalışıyor. Londra'daki Exotix Ltd'den Gabriel Sterne'nin de aralarında yer aldığı ekonomistler, hükümetten kurtarma paketi karşılığında talep edilen tedbirlerin ülke ekonomisine zarar vereceğini söylüyor.
Stylianides, Güney Kıbrıs hükümetinin henüz ekonomik daralmanın büyüklüğünü tahmin edemeyeceğini dile getirdi. Avrupa Komisyonu kurtarma paketinin öncesinde ülke için bu yıl yüzde 3.5 daralma öngörmüştü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)