BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG. Kıbrıs büyük risk!----

G. Kıbrıs büyük risk!

G. Kıbrıs büyük risk!
21 Mart 2013 - 11:48 www.finansgundem.com

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Güney Kıbrıs'ın bankacılık sisteminin bir bütün olarak gözden geçirilmesi gerektiğini açıkladı

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Güney Kıbrıs'ın Euro Bölgesi için sistemsel bir risk yarattığını ve bu ülkenin bankacılık sisteminin bir bütün olarak gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Dijsselbloem, "Cari durumda kesinlikle bir sistemsel risk olduğunu görüyorum ve son birkaç gündeki istikrarsızlığın bunu kanıtladığını düşünüyorum. Güney Kıbrıs, Avrupa Bölgesi'nde durumun hala çok kırılgan olduğunu ortaya koydu"diye konuştu.
Güney Kıbrıs'a sunulan kurtarma paketinde küçük mevduat sahipleri için de verginin yer almasının sorumluluğunun kendisinde olduğunu ifade eden Dijsselbloem, "Bu ortak bir karardı ve eğer birinin sorumluluğu üstlenmesi gerekiyorsa, o benim. Küçük mevduat sahiplerinden alınacak vergi oranının büyük mevduatlardan daha küçük olması adıl olacaktır. Kişisel olarak daha adil bir çözüm bulunacağını umuyorum.Ancak Güney Kıbrıs'ın içinde bulunduğu krizden çıkması için mevduatla bir çeşit vergi kaçınılmaz. Güney Kıbrıs'a daha büyük kurtarma paketi sunulması krizin çözülmesine fayda sağlamaz" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)