BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG-7: İhtiyaç duyulduğunda harekete geçmeye hazırız----

G-7: İhtiyaç duyulduğunda harekete geçmeye hazırız

G-7: İhtiyaç duyulduğunda harekete geçmeye hazırız
03 Mart 2020 - 16:08 www.finansgundem.com

Telekonferans şeklinde gerçekleşen G-7 Zirvesi'nde "İhtiyaç duyulduğunda harekete geçmeye hazırız" mesajı verildi

G-7 ülkeleri, "İhtiyaç duyulduğunda harekete geçmeye hazırız. Korona virüsün etkilerini yakından takip ediyoruz. G7 mali araçlar da dahil olmak üzere gerekli hamleler için hazır" açıklamasında bulundu.

G-7 ülkelerin Maliye Bakanları, yayılmakta olan korona virüs salgınına karşı ekonomilerini korumak için harekete geçmeye hazır olduklarını duyurdular, ancak uygulamaya koyulacak tedbirler konusunda ayrıntı vermediler.

G-7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankacıları, Salı günü ender gerçekleştirdikleri telekonferans yoluyla görüşme sonrası yaptıkları açıklamada, "Biz, Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları, korona virüs hastalığı 2019'un (COVID-19) yayılmasını ve piyasalar ve ekonomik koşullar üzerindeki etkisini yakından izliyoruz" dedi.

Politika yapıcılar, virüs salgınının dünya ekonomisini 2009 resesyonundan bu yana en kötü yılını geçirmeye yönelttiği yolundaki uyarıların arttığı bir ortamda, piyasaları ve ekonomileri Çin'de ortaya çıkan bu salgından korumaya yönelik verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri konusunda baskı altındalar.

G-7, açıklamasında, "Güçlü, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve aşağı yönlü risklere karşı korunmak için tüm uygun politika araçlarını kullanma yolundaki taahhüdümüzü tekrar teyit ediyoruz" denildi.

Avustralya ve Malezya merkez bankaları Salı günkü politika toplantılarında gösterge faizi düşürme kararı alırken, yatırımcılar Fed ve diğer önemli merkez bankalarının aynı yolu izlemesini ve belki de bunu olağan toplantılarının dışında ve koordineli bir şekilde yapmalarını bekliyor.

Para piyasaları, Fed'in 17-18 Mart'taki toplantısında ya da daha önce 50 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığının yüksek olduğu tahmininde bulunuyor. Fed Başkanı Jerome Powell, Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinde uzun süredir devam eden büyümeyi desteklemek için "uygun olan adımı" atacakları taahüdünde bulundu. Bu açıklama, 2008'den bu yana en kötü haftalık performansını gösteren hisse senetlerine destek verdi. Traderlar ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın 10 baz puan ve İngiltere Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık faiz indirimine gitmesini fiyatlıyor. Ayrıca Kanada Merkez Bankası'nın da Çarşamba günü para politikasını gevşetmesi öngörülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)