BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG-20'nin gözü Japonya'da----

G-20'nin gözü Japonya'da

G-20'nin gözü Japonya'da
15 Nisan 2013 - 07:04 www.finansgundem.com

G-20 ülkeleri Japonya'ya yeni zayıflatmama vaadini hatırlatacak

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinin deflasyonla mücadele kampanyasını yoğunlaştırmasından bu yana bu hafta ilk kez toplanmaya hazırlanan G-20 maliye bakanları Japonya'ya yeni aşağı itmeme sözünü hatırlatacak.
G-20 maliye bakanları ve merkez bankacıları bu hafta Washington'da toplanmaya hazırlanırken, ABD Hazinesi Japonya'ya rekabetçi devalüasyon kaçınması yönünde baskı yapacağını söylüyor, Avrupalı hükümetler ise Japonya'nın mali ve parasal teşviklere çok bağımlı olmaması yönünde çağrı yapıyor. Japonya Merkez Bankası'nın 2 yıl içinde yüzde 2 enflasyona ulaşma hedefi koyarak aylık tahvil alımlarını ikiye katlama kararı aldığı 4 Nisan'dan bu yana yen, 16 önemli para biriminin tamamı karşısında değer kaybetti. Yendeki bu düşüş, Japonya'nın durgun ekonomik büyümesini destekleme çabalarını öven yabancı politika yapıcıları, "Bu hamlelerin ihracatçılara zarar verebileceği" endişeleriyle baş başa bırakıyor.
Yenin, ABD'nin Japonya'nın deflasyonu sonlandırma hamlelerini desteklemesi için çok hızlı değer kaybettiğine dikkat çeken NLI Research Institute Ltd.'ın başekonomisti Yasuhide Yajima, "Ekonomiyi canlandırmak için yalnızca yeni zayıflatmaya çalışmadığı konusuna netlik getirebilmesi için Japonya'nın büyümeyi destekleyici mali planlar ortaya koyması gerekiyor" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)