BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG-20'de 'küresel büyüme' için fikir ayrılığı----

G-20'de 'küresel büyüme' için fikir ayrılığı

G-20'de 'küresel büyüme' için fikir ayrılığı
27 Şubat 2016 - 07:30 www.finansgundem.com

Çin’in Şanghay kentindeki G-20 toplantısında, küresel finans otoritelerinin dünya ekonomisinin nasıl canlandırılacağı konusunda fikir ayrılığı yaşandı

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin finans otoritelerinin bir araya geldiği “G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları” zirvesi para politikaları üzerine tartışmalarla başladı.

Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen toplantıda, küresel finans otoritelerinin dünya ekonomisinin nasıl canlandırılacağı konusundaki fikir ayrılıkları yaşandı.

ABD ve Çin, küresel talebi artırmak için hükümet harcamalarının artması gerektiğini söylerken, Alman Finans Bakanı Wolfgang Schaeuble, büyümeyi desteklemek için borçlanmanın ekonomileri zombileştireceğini savundu. Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem ise Schaeuble’ın değerlendirmesine karşı çıkarak para politikalarının başarılı olabileceğini savundu. Uluslararası Para Fonu (IMF) Christine Lagarde, para politikalarının etkilerinin giderek zayıfladığın altını çizdi. Lagarde ayırca, Çin’deki geniş sermaye çıkışlarının global büyüme için risk oluşturduğunu söyledi. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhu Xiaochuan, ekonomiyi desteklemek için ellerinde yeterli araç olduğunu söyleyerek Çin’e sermaye girişlerinin normal olduğunu vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)