BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG-20 Zirvesi bugün başlıyor----

G-20 Zirvesi bugün başlıyor

G-20 Zirvesi bugün başlıyor
09 Eylül 2023 - 05:01 www.finansgundem.com

G-20 Liderler Zirvesi, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla bugün başlayacak. Yeşil kalkınma ve dijital dönüşüm öncelikli konular arasında.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla bugün başlıyor. Zirvede, liderler kapsamlı küresel ekonomik reformları ele alacak.

Küresel ekonomik üretimin yüzde 85'ini ve dünya ticaretinin yüzde 75'ini temsil eden, dünya nüfusunun üçte ikisini kapsayan G20 ülkelerinin liderleri, bu yılki üç oturumluk toplantıda kapsamlı küresel ekonomik reformları ele alacak.

Bu yıl ilk kez "dönem başkanlığı" heyecanını yaşayan Hindistan'ın zirvede yeşil kalkınma, hızlandırılmış/ kapsayıcı ve dirençli büyüme, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde hızlandırılmış ilerleme, teknolojik dönüşüm ve dijital kamu altyapısı, 21. yüzyıl için çok taraflı kurumlar ve kadın liderliğinde kalkınma gibi konuları öne çıkarması bekleniyor. Ayrıca, sürdürülebilir kalkınmanın yanı sıra gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki farkların azaltılması konusu da toplantıda gündeme getirilecek.

Kripto para düzenlemeleri ele alınacak

Hindistan'ın bir yılı aşkın dönem başkanlığında G20'de, çok taraflı kuruluşlardan gelişmekte olan ülkelere daha fazla borç, uluslararası borç yapısında reforma gitme, kripto para düzenlemeleri, enerji ve gıda güvenliğinde jeopolitik belirsizliklerin etkisi gibi konular ele alınacak. Erdoğan'ın gündem çerçevesinde liderlerle bir araya gelmesi, ayrıca zirve marjında katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla temaslarda bulunması öngörülüyor

Guterres: Küresel kurumları günümüze uygun düzenlemeliyiz

 

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu güncelledi

 

Rusya 2.3 trilyon ruble bütçe açığı verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)