BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFutbolcu tuzağa düştü----

Futbolcu tuzağa düştü

Futbolcu tuzağa düştü
29 Kasım 2013 - 11:21 www.finansgundem.com

Dolandırıcıların yeni kurbanı ünlü golcü oldu

Kendisini telefonda Trabzon Valisi olarak tanıtan bir kişinin tuzağına düşen ünlü golcü, dolandırıcılara 10 bin TL'sini kaptırdı. Olay ise Yılmaz'ın, Vali'yi araması üzerine ortaya çıktı.


Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın da tele dolandırıcıların tuzağına düştüğü ortaya çıktı.

Son dönemde sayısı artan tele-dolandırıcıların tuzağına bu kez de Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın düştüğü ortaya çıktı. Yılmaz'ı cep telefondan arayarak kendisini Trabzon Valisi Abdil Celil Öz olarak tanıtan bir kişi, önce ünlü golcüyü Trabzon'a ve Trabzonspor'a katkılarını anlatarak takdirlerini sundu. Ardından ise hasta bir vatandaş için acil para topladıklarını söyleyen 'sahte vali', ünlü futbolcudan yardım istedi. Burak Yılmaz’ın elinden geleni yapacağını yardım edeceğini söylemesi üzerine dolandırıcılar sahte kimlik ve evraklarla açılmış banka hesabı bilgilerini golcü futbolcuya gönderdi. Burak Yılmaz ise hemen bu hesaba 10 bin TL aktardı.


Gerçek, 'gerçek valiyi' arayınca ortaya çıktı
Acı gerçek ise Burak Yılmaz'ın bir süre sonra paranın hesaba geçip geçmediğini teyit etmek için Trabzon Valiliği'ni aramasıyla ortaya çıktı. Vali Öz ile görüşen Yılmaz, valinin 'biz sizi aramadık' sözleri üzerine dolandırıldığını anlayarak hemen avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.
 

Başka bir kişinin kimlik bilgilerini kullanmışlar
Konuyla ilgili polisin yaptığı çalışmada dolandırıcıların bir vatandaşın kimlik bilgilerini kopyalayarak sahte evraklarla açtırdıkları hesaptaki parayı hemen çektikleri belirlendi. Polis şimdi tele dolandırıcıların izini sürüyor. Ünlü golcünün önümüzdeki günlerde de polise veya savcılığa ifade vermeye gideceği öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)