BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'nın Korsika Adası'nda düzenlenen gösterilerde çatışma çıktı----

Fransa'nın Korsika Adası'nda düzenlenen gösterilerde çatışma çıktı

Fransa'nın Korsika Adası'nda düzenlenen gösterilerde çatışma çıktı
28 Mart 2022 - 03:44 www.finansgundem.com

Fransa'nın Akdeniz'deki adası Korsika'da bağımsızlık yanlısı aktivist Colonna'nın ölümün ardından düzenlenen gösterilerde eylemciler ile polis arasında çatışma çıktı.

Korsika'nın Bastia ve Furiani kentlerinde, bağımsızlık yanlısı aktivist Yvan Colonna'nın 25 Mart'taki cenaze merasiminde Fransa milli marşının okunmasına tepki için karakolların önünde bağımsızlık yanlısı sendikaların çağırısıyla eylemler yapıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerde polis ile eylemciler arasında çatışma yaşandı. Polis şişe, taş, molotof kokteyli ve çeşitli maddeler atan protestoculara biber gazıyla müdahale etti.

Eylemciler çöp bidonlarını ateşe verdi. Korsika Valisi Claude Erignac'ı öldürmekten hüküm giyen Colonna, tutuklu bulunduğu Fransa'nın Arles kentindeki cezaevinde 2 Mart'ta bir başka hükümlü tarafından saldırıya uğramış ve komaya girmişti. Colonna, 21 Mart'ta hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine, Korsika'da sendikaların çağrısıyla Colonna'ya destek için farklı günlerde birçok gösteri düzenlenmişti. Gösterilerde şiddet olayları meydana gelmiş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Olayların ardından adaya giden İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Korsika Adası'nın "özerkliğini" kabul edebileceklerini açıklamıştı.

Korsika Adası'nda yetkililerin uzun yıllardır yaptığı "özerklik" taleplerine art arda gelen hükümetler olumsuz yanıt veriyordu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2017'de cumhurbaşkanı seçimi kampanyası döneminde Korsika Adası'na "özerklik" kazandıracağına yönelik vaatte bulunmuştu.

Fransa ve Rusya arasında 'karikatür' krizi

 

Fransa'da Macron ve Le Pen öne çıkıyor

 

Fransa’da iki emlakçıdan biri 'ırkçılık' yapıyor

 

Fransa'da sağlık sistemindeki kişilerin bilgileri çalındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)