BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan Rus oligarkların mal varlıklarına soruşturma ----

Fransa'dan Rus oligarkların mal varlıklarına soruşturma

Fransa'dan Rus oligarkların mal varlıklarına soruşturma
26 Temmuz 2022 - 10:18 www.finansgundem.com

Fransa, Rus oligarkların mal varlıklarına ilişkin soruşturma başlattı

Fransız yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın ilişkileri bulunan kişilerin mal varlıklarına ilişkin soruşturmanın 1 Temmuz’da başlatıldığını açıkladı.

Konu hakkında bilgi sahibi bir ismin AFP’ye yaptığı açıklamaya göre söz konusu soruşturma Ulusal Mali Savcılık tarafından açıldı ve Ağır Mali Suçları Önleme Merkez’ine devredildi.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre soruşturma, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün Mayıs ayının sonunda Putin’e yakın iş adamları ve üst düzey yetkililerin Fransa’da elde ettikleri yasadışı mal varlıklarına ilişkin şikayetinin ardından açıldı.

Örgüt, kara para aklamanın yanı sıra mal varlıklarının kaynağını araştırıyor. Yapılan açıklamada Putin’e yakın isimlerin yasadışı kazanç elde etmesinin kınandığı belirtildi. Örgüt, hedef alınan kişilerin isimlerini açıklamadı.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, “Rusya’ya karşı cezai tedbirler alma ve malvarlıkların dondurulmasına karşı duyulan istek, diğer ülkelerde olduğu gibi Fransa’da da yaptırım uygulanan kişilerin mal varlıklarının tespit edilmesinde zorluk yaşanmasına neden oluyor. Varlıklı kişilerin ve Rus rejimine yakın isimlerin mal varlıklarının izini sürmek zor. Aracı kişiler ve paravan şirketler var” açıklamasında bulundu.

Örgüt Başkanı Patrick Lefas, kaynaklar sayesinde Fransa’da birçok varlıklı Rus’un ve Rus rejimine yakın isimlerin sahip olduğu gayrimenkulün listesinin hazırlandığını ve bu kişilerin mal varlıklarını elde etmesini sağlayan yasadışı gelir kaynağı hakkında delil toplandığını belirtti.

Mal varlıkları donduruldu

Fransa, nisan ayının sonunda, tahmini değeri 573,6 milyon olan gayrimenkul dahil olmak üzere ülkede Ruslara ait 23,7 milyar euroluk mal varlığını dondurdu.

Hükümet, değeri 125,2 milyon euroyu geçen 4 yük gemisi ve 4 yat, değeri 60 milyon euroyu geçen 6 helikopter ile 7 milyon euro değerindeki esere el koydu.

Korsika, Cap d’Antibes, Cap Ferrat ve Courchevel, varlıklı Rus isimlerin Fransa’daki favori bölgeleri.

AFP’nin Nisan ayında yayınlanan soruşturmasında, bir emlak müdürü, Nice ve Monako arasında bulunan Cap Ferrat’ta 50 milyon euro değerinde bir evin Ruslara satıldığını belirtti.

Rus milyarderlere ait mülkler arasında Courchevel veya diğer kayak merkezlerindeki fiyatları yaklaşık 100 milyon euro olan lüks dağ evleri bulunuyor.

Varlıklı Ruslar, Guernsey veya Bahamalar’daki paravan şirketleri aracılığıyla çalışıyor.

Müfettişler, mülk sahiplerinin kimliklerinin ortaya çıkmaması için başka isimler kullandığından şüphe ediyor.

Oligarkların kaybı 36 milyar dolar

 

Rus oligarkla bağlantılı şirketin faaliyetleri durduruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)