BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOligarkların kaybı 36 milyar dolar----

Oligarkların kaybı 36 milyar dolar

Oligarkların kaybı 36 milyar dolar
03 Temmuz 2022 - 10:59 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden sonra oligarkların ne kadar kaybettiği belirlendi

Rusya’ya yönelik yaptırımlardan en büyük payı ülkenin ultra zenginleri aldı.
Ünlü ekonomi dergisi Forbes, Rusya’nın en zengin işadamlarının 2022’nin başından bu yana toplam 35,94 milyar dolar kaybettiğini hesapladı.
Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, dünyaca ünlü Rus çelik üreticisi Severstal’ın sahibi Aleksey Mordashov’un en çok kaybeden Rus milyarderleri listesinin başında yer aldığı kaydedilirken, Mordashov’un yılbaşından bu yana servetinin neredeyse 6 milyar dolar azalarak 22,9 milyar dolara düştüğü ifade edildi.
En çok kaybedenler sıralamasında ikinci sırada Novatek’in ortak sahibi Leonid Mikhelson yer alırken, servetinin 3,53 milyar dolar azalarak 28,9 milyar dolara düştüğü tahmin ediliyor.
Üçüncü sırada ise bir diğer çelik üreticisi NLMK’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Lisin bulunurken, Rus milyarderin yılbaşından bu yana 3,62 milyar dolar kaybettiği, servetinin 24,4 milyar dolara kadar düştüğü belirlendi.

Haziran ayı itibariyle toplam serveti 21 milyar dolar olduğu tahmin edilen ülkenin en büyük GSM operatörlerinden olan Megafon’un sahibi Alişer Usmanov’un 829 milyon dolar kaybettiği aktarılan Forbes haberinde, Rusya’nın ikinci petrol üreticisi Lukoil’in sahibi Vagit Alekperov’un ise 2,08 milyar dolar kaybettiğin ve servetinin 19,7 milyar dolara düştüğü kaydedildi.

Endekse göre Rusya’daki en zengin 25 iş adamının 1 Haziran itibariyle toplam servetleri 341,51 milyar dolar olarak hesaplanırken, endeks, milyarderlerin hisse sahibi olduğu şirketlerdeki hisselerin değeri temel alınarak belirleniyor.

Rus oligarkla bağlantılı şirketin faaliyetleri durduruldu

ABD Hazinesi'nden, Rus oligarklara yaptırım

Rus oligarkların 30 milyar dolarlık mal ve fonuna el konuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)