BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan nükleer hamlesi----

Fransa'dan nükleer hamlesi

Fransa'dan nükleer hamlesi
25 Ocak 2023 - 08:54 www.finansgundem.com

Fransa yeni nükleer santrallere yeşil ışık yaktı. Senatonun aldığı kararla nükleer enerji santrallerinin inşası hızlanacak.

Fransa Senatosu salı günü aldığı kararla nükleer enerji santrallerinin inşasının hızlandırılmasına yeşil ışık yaktı. Fransız Parlamentosunun üst kanadı olan Senato, 16'ya karşı 239 oyla ilgili yasa tasarısını ilk oturumda onayladı.

Senatörler aldıkları kararla Fransa'nın nükleer enerji payını 2035 yılına kadar yüzde 70'ten yüzde 50'ye düşürme hedefini de rafa kaldırmış oldu. Aynı zamanda 12 reaktörün kapatılmasına ilişkin bir kararnamenin de gözden geçirilmesi şartı karara bağlandı.

Enerji Bakanı Agnès Pannier-Runacher, oylama başlamadan önce yaptığı konuşmada "Bu, zaman kaybetmeme meselesidir" dedi.

Planlanan yasaya göre, inşaat projesine ilişkin kamuoyu tartışmaları devam ederken reaktörlerin ek binalarının inşasına başlanabilecek. Ayrıca standartlara uyulup uyulmadığı devlet tarafından denetleneceği için gelecekte, yeni reaktörlerin inşası için yerel yönetimlerden ruhsat alınmasına gerek kalmayacak.

Bakan, söz konusu uygulamaların güvenlik sorununa yol açacağı, biyoçeşitliliğin korunmasının engelleneceği ya da halkın katılımının kısıtlanacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Fransa'dan nükleer santral inşa etme kararı

 

Cezayir, Fransa'dan nükleer denemeler için tazminat istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)