BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan Endonezya'ya savaş uçağı satışı----

Fransa'dan Endonezya'ya savaş uçağı satışı

Fransa'dan Endonezya'ya savaş uçağı satışı
10 Şubat 2022 - 12:27 www.finansgundem.com

Fransa, Endonezya ile 42 Rafale savaş uçağının satışı için anlaşma imzaladı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, iki ülkenin imzaladığı anlaşmayı Twitter hesabından, "Artık resmi, Endonezya 42 Rafale savaş uçağı sipariş etti." ifadeleriyle duyurdu.

Rafale savaş uçaklarının üreticisi Fransız Dassault Aviation şirketinden yapılan açıklamaya göre, Endonezya’nın başkenti Jakarta’da gerçekleştirilen törende, Parly, Endonezya Savunma Bakanı Prabowo Subianto, Dassault Yönetim Kurulu Başkanı Eric Trappier ile Tümgeneral Yusuf Jauhari Endonezya’nın 42 son nesil Rafale savaş uçağı alımına dair anlaşmayı imzaladı.

Alım, eksiksiz anahtar teslimli bir sipariş olarak, hava personelinin eğitimi, Endonezya hava üslerine lojistik destek ve 2 tam görev simülatörü ile bir eğitim merkezini içeren kapsamlı bir paketten oluşuyor.

Rusya planından vazgeçildi

Endonezya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Fadjar Prasetyo, 22 Aralık’ta ülkesinin Rusya’dan almayı planladığı SU-35 savaş uçaklarından vazgeçtiğini, bunun yerine Fransız Rafale ya da Amerikan Boeing F15EX almayı değerlendirdiklerini duyurmuştu.

Fransa, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne 80, Mısır’a 54, Katar'a 36, Yunanistan'a 24 ve Hindistan'a 36 Rafale tipi savaş uçağı satmıştı. Hırvatistan da ikinci el 12 Rafale savaş uçağını satın almak üzere sözleşme imzalamıştı.

Rusya: Fransa ile anlaşma yapamayız

 

Kanada Başbakanı Trudeau: Kamyoncuların eylemi kabul edilemez

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)