BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da sağcı adayın Türkiye karşıtı vaatleri dikkat çekti----

Fransa'da sağcı adayın Türkiye karşıtı vaatleri dikkat çekti

Fransa'da sağcı adayın Türkiye karşıtı vaatleri dikkat çekti
02 Mart 2022 - 11:37 www.finansgundem.com

Fransa, Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. Macron'un koltuğuna aday olan sağcı Valerie Pecresse'in, Türkiye ve Erdoğan karşıtı açıklamaları dikkat çekiyor.

Fransa'da Cumhuriyetçiler’in cumhurbaşkanı olarak aday gösterilen ve anketlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u yakından takip ettiği görülen Valerie Pecresse, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu.

Pecresse, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde (AB) yeri olmadığını söyleyerek, Türkiye’nin üyelik sürecine karşı adımlar atacağını bildirdi. Sağcı aday, “Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetine verilen herhangi bir entegrasyon desteğine karşı çıkılmalı” ifadelerini kullandı.

Pecresse, “Türkiye hükümetinin gözdağı vermesi beni etkilemiyor. Türkiye’nin AB’ye entegre olmasına karşı çıkacağım. Türkiye’ye şu an verilen adaylık öncesi yardımları sorgulayacağım” dedi.

Fransa ile Yunanistan’ın bir süre önce Akdeniz için yaptığı işbirliği adımlarını desteklediğini belirten Pecresse, “Türkiye bu işbirliğinin istikrarı bozacağını söylese de bu gerçeği yansıtmıyor” değerlendirmesini yaptı.

AÇIKLAMALAR, ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİN ARDINDAN GELDİ

Pecresse’in açıklamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AB üyeliği ile ilgili sözlerinin ardından gelmesi akıllarda soru işareti uyandırdı.

Erdoğan dün yaptığı açıklamada, “1959- 1963 Türkiye’nin biliyorsunuz maalesef Avrupa Birliği’ne üyelik sürecindeki oyalama taktiklerinin olduğu dönemlerdir. O günden bugüne maalesef Türkiye, Avrupa Birliği’ne kabul edilmedi. Şu anda tabii Ukrayna ile ilgili bir gündem oluştu ve Ukrayna’yı Avrupa Birliği’ne alma süreci. Biz kimseyi tabii ‘Avrupa Birliği’ne alın, almayın’ böyle bir gayretin içerisine girmeyiz. Biz kendimizden sorumluyuz. Fakat şu anda Ukrayna’yı Avrupa Birliği’ne alma gayretlerini de doğrusu takdirle karşılıyoruz. Bu güzel bir gelişmedir. Ama bu Avrupa Birliği üyelerine de ben diyorum ki; ‘Acaba Türkiye’yi niçin Avrupa Birliği’ne hala almakta endişe ediyorsunuz, tereddüt ediyorsunuz veya almıyorsunuz. NATO konusunda bizim duruşumuz zaten belli. Biz genişlemesine engel olan bir ülke değiliz, tam aksine biz NATO’da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk” ifadelerini kullanmıştı. (Sözcü)

Rusya'dan Fransa'ya sert uyarı

Fransa'da anketler Macron ve Le Pen'i gösteriyor

Fransa'da maske zorunluluğu kalktı

Fransa, vatandaşlarından Rusya ve Belarus'tan 'derhal' ayrılmalarını istedi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)