BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’da Putin’in kızının evi basıldı----

Fransa’da Putin’in kızının evi basıldı

Fransa’da Putin’in kızının evi basıldı
15 Mart 2022 - 10:26 www.finansgundem.com

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşıt protestocular Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski eşi Lüdmila Putina'dan olan 35 yaşındaki kızı Katerina Tikhonova'nın Fransa'daki evine baskın yaptı. Aktivistler gözaltına alındı.

Biarritz kentinde Vladimir Putin’in kızına ait olduğu belirtilen bir villa protestocular tarafından basıldı. Bir eylemcinin evin balkonunda Ukrayna bayrağı sallandırdığı görüldü.

Polis, Putin’in kızına ait bir villaya giren ve burayı Ukraynalı mülteciler için barınak ilan eden aktivisti gözaltına aldı.

'BU EV PUTIN'İN ÇALDIĞI PARALARLA ALINDI'

25 yıldır Rusya’da yaşayan eski bir iş insanı olan Pierre Haffner’in, protestocuları Putin’in 35 yaşındaki kızı Katerina Tikhonova tarafından kullanılan mülke götürdüğü iddia edilirken, iş insanının da soruşturma riski altında olduğu söylendi.

Protestocu grup, Tikhonova’nın eski kocası Kirill Shamalov tarafından 2012 yılında 4.5 milyon Euro’ya satın alınan villanın içerisinden de bir video yayınladı. Video kısa sürede sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

Haffner, “Bu ev Putin ve Rus mafyası tarafından çalınan paralarla satın alındı” ifadelerini kullandı.

'BU EYLEMİ UKRAYNA'YA ADADIK'

Sosyal medyada gündem olan videolarda, mermer kaplı banyolar, sekiz yatak odası, gösterişli bir bar, geniş bir kütüphane, kocaman bir oturma odası ve deniz manzaralı bir teras bulunuyor. Protestocu grubun evdeki kilitleri değiştirdiği de söyleniyor.

Facebook hesabından açıklama yapan iş insanı Haffner, şunları söyledi:

Oligarklar Putin-Shamalov için lüks bir inziva yerine, burada Putin rejiminin kurbanları, özellikle Ukrayna ve Rusya’dan kaçmak zorunda kalan mülteciler için rehabilitasyon için bir yer düzenlemeye karar verdik. Diktatörlerin ve oligarkların kendi ülkelerini soyup Avrupa’da villalarda umarsızca yaşayabileceği dönem geride kaldı. Bu eylemi Ukrayna’ya adadık. Vladimir Putin ve suç ortaklarının son 20 yılda Rusya ve Ukrayna’dan yüz milyarlarca euro kaçırdığını biliyoruz.

Polis bugün Haffner’ı, grubunun eyleminin Ukrayna ve Rus sosyal medyasında yayılmasından sonra tutukladı. Haffner’in hapis cezası ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

KATERINA 'PUTIN' SOYADINI KULLANMIYOR

Putin’in Lyudmiła Ocheretny ile evliliğinden olan küçük kızı Katerina da ablası gibi Putin soyadını kullanmıyor. Putin’in Aeroflot kabin görevlisi olan ilk karısı 64 yaşındaki Lyudmila Ocheretny’nin Artur Ocheretny ile evli olduğu ve Biarritz’e bitişik bir tatil yeri olan Anglet’te bir villaya sahip olduğu ifade edildi.

Rus işgali başladığında, Ocheretny villası Ukrayna’daki savaşın sembolü haline gelen sarı ve mavi renklerinde Putin karşıtı sloganlarla süslenmişti.

Fransız güvenlik servisi tarafından Europe 1 radyosuna yapılan açıklamada, Putin’in 1996 yılında St Petersburg’da memurken satın aldığı Biarritz’de halen bir villasının bulunduğu söylendi. O zamanlar Putin’in ayda 1000 dolar kazandığı ancak evi 400 bin dolara aldığı ve kızına hediye ettiği açıklandı.

SADECE TERAS İÇİN 19 BİN EURO HARCANMIŞ

2020'de, yolsuzlukla mücadele kampanyacıları tarafından yapılan soruşturmalar, Shamalov’un Alta Mira malikanesini Putin’in uzun zamandır arkadaşı olan ve enerji, ulaşım ve altyapıyla ilgilenen bir milyarder olan Gennady Timchenko’dan satın aldığını gösteren e-postalar buldu.

Bu e-postalar da Putin’in kızının malikane için para döktüğü de ortaya çıktı. Tikhonova’nın sırf teras düzenlemesi için 19 bin euro’yu gözden çıkardığı da e-postalarda yer aldı.

Tikhonova eşi ile 2018'de ayrılırken ev onda kaldı. Eylemciler dün evde Shamalov’un pasaportunun bir kopyasını ve bir vekaletname bulduklarını da açıkladı. Tikhonova ile evlendikten kısa bir süre sonra milyarder olan iş insanı, cumhurbaşkanının uzun zamandır arkadaşı olan Nikolai Shamalov’un oğlu. Rus seçkinlerinin gözde finans kurumu Bank Rossiya’nın da hissedarı olarak tanınıyor.(Sözcü)

Sosyal medya yıkıldı: Musk, Putin'i dövüşe davet etti!

Ölüm makineleri: Putin en tehlikeli silahlarını sahaya sürdü!

Oligarklar para kaçırmanın formülünü buldu

Rus oligarkın İngiltere’deki evi basıldı

Oligark çocuklarının lüks hayatı

Rus oligarkların yeni adresi: BAE

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)