BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Fransa'da petrol grevi iki rafineride devam edecek----

Fransa'da petrol grevi iki rafineride devam edecek

 Fransa'da petrol grevi iki rafineride devam edecek
20 Ekim 2022 - 11:01 www.finansgundem.com

Fransa'da eylül sonunda TotalEnergies rafineri çalışanlarının maaşlarında artış yapılması ve işten çıkarmaların durdurulması amacıyla başlattığı grevlerin bir kısmı sona erdi.

Fransa'da dört haftaya yakın süredir grevde olan TotalEnergies petrol işçilerinin neredeyse tamamı dün ve bugün işe dönme kararı alırken, yalnızca Normandy ve Feyzin rafinerilerdeki işçiler greve devam edecek.

Neredeyse bir aydır Fransa’nın akaryakıt istasyonlarına yakıt akışını kesen, uzun kuyruklara ve kamuoyunda öfkeye yol açan grevde işçiler, enflasyonu orantılı biçimde yansıtacak ücret artışı talep ediyor.

CGT sendika sözcüsünün Reuters’a verdiği bilgiye göre TotalEnergies’in La Mede’deki rafinerisi ile Dunkirk’deki deposunda işçiler bu sabah işe dönme kararı alırken diğer tüm grevler sonlandırıldı.

AFP’ye dün konuşan sendika sözcüsü de Donges’de, Bouches-du-Rhone bölgesinde ve kuzeydeki üç rafineride işçilerin grevi sonlandırmaktan yana oy kullandığını belirtmişti.

Fransa hükümet sözcüsü Olivier Veran’ın dün yaptığı açıklamaya göre grevler sebebiyle akaryakıta ulaşmakta sorun yaşayan istasyonların oranı, haftasonu %30 civarındayken %21’e indi.

Kabine toplantısından sonra konuşan Veran, “Normal bir duruma geri dönmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son birkaç günkü gelişmeler, bunu yakında başarabileceğimize işaret ediyor” dedi.

Fransa’da grev yayılıyor: Kamu çalışanları da katıldı!

 

Fransa’da hükümet iki benzin deposuna el koydu

 

Fransa'da akaryakıt kuyruğu çilesine banliyölü gençler el attı

 

Fransa'da akaryakıt grevi için devam kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)