BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da biraya virüs bulaştı----

Fransa'da biraya virüs bulaştı

Fransa'da biraya virüs bulaştı
07 Mayıs 2020 - 11:03 www.finansgundem.com

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle insanların eve kapandığı Fransa’da üretilen 10 milyon litre biranın son kullanma tarihi geçtiğinden dolayı çöpe gideceği açıklandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, barlar ve restoranların kapatılmasıyla birlikte Fransa’da bira üreticilerini de zor durumda bıraktı.

Fransa Bira Yapımcıları Birliği, dün yaptığı açıklamada, 10 milyon litre biranın kullanma tarihi geçtiğinden dolayı imha edileceğini belirtti.

Atılacak biranın çoğu geleneksel altın sarı renkli biranın aksine çabuk bozulan butik bira olduğu da belirtildi.

Korona virüsün ülkede görülmesiyle birlikte, alınan sert önlemler kapsamında, kafe, bar ve lokantaların kapatılması, turizmin ani bir şekilde durdurulması, festival ve etkinliklerin iptal edilmesi; biraların elde kalmasına neden olduğu ifade edildi.

AFP'ye konuşan Birlik Başkanı Maxime Costilhes, "Fazla katkı maddesi olan biralar bunlar, uzun süre, iki-üç aydan fazla depoda kaldıklarında, kokusu, tadı ve aroması kayboluyor" dedi.

İmha edilecek biranın, bu yıl üretilmesi planlanan 22.5 milyon hektolitrelik birayla kıyaslandığında çok az kaldığına rağmen üreticileri milyonlarca euro zarara uğratacak.

Daha çok şarabıyla tanınan Fransa, son yıllarda butik biracılığın gelişmesiyle bira satışlarında da yükselişe geçmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)