BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da belediye başkanına 'kafa kesme' tehdidi----

Fransa'da belediye başkanına 'kafa kesme' tehdidi

Fransa'da belediye başkanına 'kafa kesme' tehdidi
23 Ekim 2020 - 16:40 www.finansgundem.com

Fransa'nın Bron Belediye Başkanı Jeremie Breaud, ülkede geçtiğimiz hafta başı kesilerek öldürülen tarih öğretmenin ardından kendisinin de benzer tehditler aldığını açıkladı.

Fransa'nın Bron kentinde görev yapan Belediye Başkanı Jeremie Breaud, kafası kesilerek öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty olayından sonra kendisinin de tehdit mesajları aldığını söyledi.

Euronews'de yer alan habere göre, Fransız BFM televizyonuna açıklamalarda bulunan belediye başkanı ülkenin en büyük ikinci şehri Lyon yakınlarındaki Bron kentinde bulunan bir duvar üzerinde "Jeremie Breaud, senin kafanı keseceğiz" yazısına rastladıklarını ve yetkililerin bu tehditleri ciddiye alması gerektiğini belirtti.

Twitter hesabından olayla ilgili görseli paylaşan Breaud, "Bu şiddet içeren yazılar diyecek bir şey yok ama beni etkilemiyor. Korkmuyorum ve pes etmeyeceğim. Polis ve itfaiyeciler gibi bizler de büyüyen şiddetin kurbanlarıyız. Bu durum artık tolere edilemez." ifadelerini kullandı.

"Bron Belediye Başkanı'na polis koruması verilecek"

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de sosyal medya hesabında Bron Belediye Başkanı'na desteğini göstererek kendisine polis koruması verileceğini söyledi. Polis tehdit mesajını kimlerin yazdığını bulmak için inceleme başlattı.

Dermaniin ayrıca cinayetle ilgili soruşturmada 123 eve baskın düzenlendiğini ve 56 evin daha aranacağını duyurdu.

Başı kesilerek öldürülen tarih öğretmeni olayı

Fransa'nın başkenti Paris'te 16 Ekim Cuma akşamı radikal bir saldırgan, okulda Hazreti Muhammed'e hakaret edip öğrencilere onun uygunsuz karikatürlerini gösterdiği gerekçesiyle tarih öğretmeni Samuel Paty'nin kafasını keserek öldürmüştü.

Olayın hemen ardından polis tarafından vurularak öldürülen katil zanlısının 18 yaşında Moskova doğumlu Çeçen bir mülteci olduğu ve Fransa'ya 10 sene önce ailesiyle birlikte göç ettiği ortaya çıkmıştı.

Söz konusu cinayet sonrası Fransa'nın birçok şehrinde Samuel Paty için anma etkinlikleri düzenlenirken, başta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmak üzere birçok siyasi olaya büyük tepki göstermişti.