BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa nükleer santral yakınlarında yaşayan 2 milyon kişiye ilaç dağıtacak----

Fransa nükleer santral yakınlarında yaşayan 2 milyon kişiye ilaç dağıtacak

Fransa nükleer santral yakınlarında yaşayan 2 milyon kişiye ilaç dağıtacak
18 Eylül 2019 - 14:18 www.finansgundem.com

Fransız nükleer güvenlik otoritesi (ASN), ülkedeki 19 nükleer santralin 10 ila 20 kilometre yarıçapında yaşayan 2 milyon 200 bin kişiye, olası bir nükleer kaza durumunda koruma sağlamak amacıyla stabil iyot tabletleri verileceğini açıkladı.

ASN salı günü yaptığı açıklamada, 2016'da nükleer santrallerin 0 ila 10 km yarıçapı alanda bulunanlara iyot dağıtım kampanyası kapsamında, bu kez 10 ila 20 km uzaklıkta yaşayanlar için iyot hapları temin edileceğini duyurdu.

Açıklamada, "Nükleer kaza durumunda radyoaktif iyodun atmosfere salınması insanlar için sağlık riski oluşturabilir. Yetkililerin yönlendirmesi doğrultusunda bu stabil iyot haplarını almak, kaza durumunda barınma, tahliye gibi koruma eylemlerinin bir parçasıdır." ifadelerine yer verildi.

ASN, kampanya dahilinde 2 milyon 200 bin kişi ve 200 bin kurumun gelecek günlerde bir posta alacağını ve bununla anlaşmalı eczanelerden iyot haplarının ücretsiz temin edilebileceğini söyledi.

Haziran ayında ASN yetkilileri Fransa'da nükleer güvenlik yarıçapını 10 kilometreden 20 kilometreye genişletmişti.

Video | Gazeteciler HBO dizisiyle gündem olan Çernobil felaketine dair anılarını anlattı
AB’de nükleer enerji üretimi 7 yılda yüzde 10 azaldı; üretimin yarısı Fransa’da
İklim değişikliğiyle mücadele: İspanya bütün nükleer santrallerini kapatıyor
Fransa dünyanın nükleer devi olarak biliniyor ve elektriğinin büyük çoğunluğunu nükleer enerjiden üretiyor. Dünyanın nükleere en bağımlı ülkesi olan Fransa, en eski reaktörlerini kapatarak nükleer bağımlılığını azaltma sözü vermişti.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna göre radyoaktif olmayan iyot bileşiklerinden oluşan iyot tabletleri, radyoaktif iyodun tiroitte tutulmasını önlemek üzere kullanılıyor. Kuruma göre nükleer tehlike durumlarında iyot tabletlerinin en kısa sürede alınması gerekiyor. Ancak iyot tabletlerinin vücudun diğer radyoaktif maddelere maruz kalmasını engelleyici özelliği bulunmuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)